Μια Κυριακή! (μια ιστορία)

-Μια Κυριακή ένας νέος ρώτησε ένα γέροντα γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι φτωχοί και άλλοι πλούσιοι, ο γέροντας αντί να απαντήσει του έδωσε ένα εισιτήριο να ταξιδέψει για όσες μέρες θέλει μέχρι να βρει μόνος την απάντηση.

-Την ίδια Κυριακή βρέθηκε σε ένα μεγάλο δρόμο όπου περνούσαν πολλοί, καθισμένος σε μια γωνία βλέπει ένα πλούσιο να περνά την ώρα εκείνη του πέφτει το πορτοφόλι, αμέσως μετά περνά ένας πεζός βλέπει το πορτοφόλι σκύβει και το παίρνει.

-Μετά από λίγα λεπτά εμφανίζεται ένας ζητιάνος, κάθετε στον ίδιο μέρος να ξαποστάσει, ξαφνικά εμφανίζεται ο πλούσιος πέφτει πάνω του και λέει με θυμό «δως’  μου πίσω το πορτοφόλι είναι δικό μου».

-Ο ζητιάνος φοβισμένος λέει πως δεν βρήκε τίποτα, τότε ο πλούσιος άρχισε να τον δέρνει αλύπητα ο νέος βλέποντας την σκηνή αναστατώθηκε διέκοψε το ταξίδι και επέστρεψε, ο γέροντας τον ρώτησε αν κατάλαβε γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι φτωχοί και άλλοι πλούσιοι.

-Ο νέος απάντησε: Η ζωή πήρε τα χρήματα από τον έναν και τα έδωσε στον άλλον, ταλαιπώρησε τον ζητιάνο και άφησε εμένα άφραγκο διότι δεν είχα το θάρρος να πάρω το πορτοφόλι αν και το είδα πρώτος.-

Κεντρική ιδέα: Το μυστικό της επιτυχίας στη ζωή είναι να είσαι έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία όταν έρθει η ώρα.

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος – Εκδότης