Ο ταχυδρόμος (…είχε άποψη!)

-Το Παρελθόν και το Μέλλον φιλονικούσαν μήνες τώρα για το ποιο είναι χρησιμότερο στους ανθρώπους, το Παρόν αποφάσισε να δώσει τέλος στην φιλονικία τους.

-Κάλεσε και τους δύο και είπε: Αύριο νωρίς θα εμφανιστείτε στους ανθρώπους τον πρώτο που θα συνετίσετε θα τον ρωτήσετε την απάντηση που θα πάρετε θα την σεβαστείτε και η διαμάχη θα πάρει τέλος.

-Την επομένη το πρωί το Παρελθόν και το Μέλλον βρέθηκαν σε μια μικρή γειτονιά, εκεί είδαν τον ταχυδρόμο να ανηφορίζει το πλακόστρωτο δρομάκι με σκοπό να μοιράσει τα γράμματα, ποιο είναι χρησιμότερο στους ανθρώπους το Παρελθόν ή το Μέλλον τον ρώτησαν.

-Ο Ταχυδρόμος απάντησε: Το Παρελθόν το κρατάμε στην δυτική πλευρά του μυαλού μας κάποιες φορές κλαίμε και το ποτίζουμε με θλίψη και άλλες φορές γελάμε και το γεμίζουμε με χαρά, το Μέλλον το έχουμε στην ανατολική πλευρά είναι γεμάτο χρώματα με άπειρα κύματα γεμάτα ημιτελείς ελπίδες που αρμενίζουν στην ολοκλήρωση τους.

-Συνεχίζοντας πρόσθεσε: Δείτε, την ρίζα την φυτεύουμε στον Παρελθόν και στο Μέλλον γίνεται δέντρο, ρίχνουμε τον σπόρο στην ευλογημένη γη για να θερίσουμε τους καρπούς στο Μέλλον, είστε και οι δύο εξ ίσου χρήσιμοι είπε ο ταχυδρόμος και συνέχισε το ανηφόρι της γειτονίας για να μοιράσει τα γράμματα που γράφηκαν στο Παρελθόν να μοιραστούν στο Μέλλον.-

Κεντρική ιδέα: Ότι γίνεται αύριο γίνεται διότι το προετοιμάσαμε από χθες.

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος – Εκδότης