Πίπα, καθαρά αρσενική υπόθεση!

Πίπα, καθαρά αρσενική υπόθεση!

 

Το κάπνισμα έχει ενοχοποιηθεί και όχι άδικα, για τα γνωστά προβλήματα που προξενεί στην υγεία του καπνιστή αλλά και στους γύρω του, παρά ταύτα πολλοί καπνίζουν, αλλά λίγοι έχουν απολαύσει την «ικανοποίηση» μίας καλής πίπας

Ακόμα και οι Ζίγκμουντ Φρόιντ, ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και Άλμπερτ Αϊνστάιν δεν αποχωρίζονταν την πίπα τους και αρνούνταν επίμονα να ανάψουν τσιγάρο.

Πιθανότατα το γεγονός της προεργασίας, η ηρεμία που χρειάζεται για να την γεμίσεις σωστά, το πάτημα η ζεστή αίσθηση που σου δημιουργεί όταν την κρατάς, οι αρωματικοί και χαλαρωτικοί καπνοί είναι αυτά που φέρνουν εθισμό στον χρήστη, δεν έχει να κάνει με τη νικοτίνη αλλά με την διαδικασία.

Το κάπνισμα της πίπας δεν είναι κάτι φθηνό, αν δεν το αντέχει η τσέπη «καλό» είναι και το τσιγάρο, οι πίπες που κυκλοφορούν είναι πολλές, οι φθηνές που μπορούν να καπνιστούν είναι από 40 έως 80 ευρώ, οι μέτριες φτάνουν στα 300 με 500 και οι πολύ καλές ξεπερνάν το χιλιάρικο.

Η πίπα δεν πρέπει να ανάβει πάνω από 4 με 5 φορές την ημέρα και πρέπει να την ξεκουράζεις για ένα τριήμερο τουλάχιστον, έτσι ένας καπνιστής θέλει τουλάχιστον 8 με 10 πίπες.

Κατά κανόνα οι καπνιστές που γνωρίζουν προτιμούν το ίδιο μοντέλο και σχέδιο, έτσι δεν φαίνεται ότι την αλλάζουν έως και δύο φορές την ημέρα.

Οι περισσότερες γίνονται από ρείκι, έχουν πολύ μεγάλη αντίσταση στη θερμότητα και αντέχουν στις κακουχίες.

Όσο για το σχήμα κάποιοι προτιμούν τις ίσιες άλλοι προτιμούν τις κυρτές, είναι καθαρά θέμα επιλογής και όχι ποιότητας.

 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Το σωστό είναι να ΜΗΝ καπνίζουμε, είναι βλαβερό για τη υγεία εκατομμύρια θάνατοι ανά τον κόσμο οφείλονται στο κάπνισμα.

 

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ