Παρέμβαση για την αποκατάσταση της αλήθειας για το Ξινό Νερό

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου ο Δήμαρχος κ. Μπιτάκης προετοίμασε πολύ καλά τα ψέματα που ήθελε να πει, όπως επίσης και όλα όσα ήθελε να αποκρύψει. Επίσης, για μία ακόμη φορά έπεσε στο ατόπημα να μιλήσει για θέματα που άπτονται του εμπορικού απορρήτου, ωθούμενος από την ανάγκη να στηρίξει την παράνομη και ανήθικη στάση του.

Αν και μία εκ των Δημοτικών Παρατάξεων, όπως και πέντε (5) Δημοτικοί Σύμβουλοι της δικής του παράταξης ζήτησαν να μην γίνει η συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντας αναρμόδιο το Δημοτικό Συμβούλιο και παράνομες τις αποφάσεις που θα ληφθούν, τελικά ο κ. Μπιτάκης, που συνεργάζεται άριστα με τον κ. Θεοδωρίδη, ζήτησε και βρήκε πρόθυμους συνενόχους βασιζόμενος στα ψέματα και την απόκρυψη της αλήθειας.

Για παράδειγμα έκανε σύγκριση μεταξύ των συμβάσεων διανομής της «Ξινό Νερό Μονομετοχικής Α.Ε. ΟΤΑ» αρχικά με τη Μαλαματίνα και έπειτα την «Ιωσηφίδης Ξινό-Νερό ΑΕ.», αλλά «ξέχασε» να αναφέρει ότι η σύμβαση με την «Ιωσηφίδης Ξινό-Νερό ΑΕ.» είναι διπλά επωφελής για την επιχείρηση του Δήμου, καθώς αυτή είναι συνέταιρος στην «Ιωσηφίδης Ξινό-Νερό ΑΕ.». Αντίθετα, η σύμβαση που είχε υπογράψει ο κ. Θεοδωρίδης με την Μαλαματίνα δεν έγινε με την εταιρία στην οποία είχε μετοχές η επιχείρηση του Δήμου αλλά με άλλη εταιρία, θυγατρική της Μαλαματίνα! Εξάλλου, ο κ. Μπιτάκης ήταν γνώστης του περιεχομένου της σύμβασης με την «Ιωσηφίδης Ξινό-Νερό ΑΕ.», καθώς εκπροσωπεί την Γενική Συνέλευση και έδωσε ο ίδιος την έγκρισή του για την υπογραφή της. Μάλιστα έκανε και κάποιες διορθώσεις πριν υπογραφεί η σύμβαση. Άρα ψεύδεται ασυστόλως και μάλιστα τότε δεν χρειαζόταν αποφάσεις συλλογικών οργάνων και αποφάσιζε μόνος του, αλλά τώρα κάτι έχει αλλάξει και ζητάει συνενόχους!

Επίσης, έκανε μία μπερδεμένη ανάλυση για τη διάρκεια της σύμβασης και τη δυνατότητα παράτασής της, υποβαθμίζοντας το γεγονός ότι η ενδεχόμενη παράταση που προβλέπεται απαιτεί την συναίνεση και των δύο, δηλαδή δεν είναι υποχρεωτική για τον Δήμο Αμυνταίου. Εξάλλου και η σύμβαση με την Μαλαματίνα προέβλεπε δυνατότητα επέκτασης της διάρκειας ισχύος, όπως και οι περισσότερες εμπορικές συμφωνίες, κάτι που απέκρυψε επιμελώς ο κ. Μπιτάκης.

Δεν είπε κουβέντα για την εκτίναξη των πωλήσεων από την στιγμή που η «Ιωσηφίδης Ξινό-Νερό ΑΕ.» ανέλαβε την προώθηση των προϊόντων του Ξινού Νερού, μέσα από μία επίπονη και κοστοβόρα προσπάθεια να αναδειχθεί το προϊόν που είχε απαξιώσει η προηγούμενη διοίκηση του κ. Θεοδωρίδη. Οι σημερινές πωλήσεις του εργοστασίου βασίζονται στο δίκτυο που δημιούργησε η «Ιωσηφίδης Ξινό-Νερό ΑΕ.», η οποία κατάφερε να βάλει τα προϊόντα «Ξινό Νερό» στις μεγαλύτερες αλυσίδες, αντιστρέφοντας τις άσχημες εικόνες που κληροδότησε η διοίκηση του κ. Θεοδωρίδη με την αγορά να έχει γυρίσει την πλάτη στο «Ξινό Νερό» και τις αποθήκες γεμάτες με έτοιμα προϊόντα λόγω της αδυναμίας προώθησής τους στην αγορά. Με αυτές τις συνθήκες ανέλαβε Πρόεδρος ο κ. Μπιτάκης και ξεκίνησε την «χρηστή» διαχείριση της «Ξινό Νερό Μονομετοχικής Α.Ε. ΟΤΑ» με τους κολλητούς του, για τους οποίους λέγεται ότι υπάρχει πρόστιμο της Επιθεώρησης Εργασίας, διότι παρείχαν «μαύρη» εργασία. Τώρα αν η «μαύρη» εργασία ήταν και απλήρωτη αφήνουμε τον κ. Μπιτάκη να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα…

Με όλα αυτά συνεχίζει να αγνοεί την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152, η οποία σύμφωνα με το νόμο είναι εκτελεστέα και έχει διακόψει μία εμπορική συμφωνία μονομερώς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή του η πράξη στην επιχείρηση του δήμου. Μάλιστα, αναφερόμενος στην μη εφαρμογή της απόφασης είπε ότι το κάνει συνειδητά και θα συνεχίσει να μην την εφαρμόζει, γράφοντας τους νόμους και τους θεσμούς στα παλιά του τα παπούτσια. Βέβαια, γνωρίζει ότι ο λογαριασμός έρχεται και για τον λόγο αυτό φροντίζει να ταμπουρωθεί πίσω από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και στήριξη Δημοτικών Συμβούλων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, που δεν θα έπρεπε να αγνοούν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Απόδειξη του γεγονότος ότι η στάση του εκτός από ανήθικη είναι και παράνομη, αποτελεί η δειλία του να αντιπαρατεθεί μαζί μου δια ζώσης. Μετά το περίφημο «ντιμπέιτ» που έγινε προσωπική μου συνέντευξη τύπου λόγω των σαλτιμπαγκισμών του κ. Μπιτάκη, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν με κάλεσε στη συζήτηση, παρά το ότι τόσο η «Ιωσηφίδης Ξινό-Νερό ΑΕ.» όσο κι εγώ προσωπικά είμασταν οι «πρωταγωνιστές» της συνεδρίασης και δεχθήκαμε σωρηδόν ψέματα και ανυπόστατες κατηγορίες από τον κ. Μπιτάκη. Τελικά, η πανδημία ήταν εξαιρετικά ευνοϊκή για τον κ. Μπιτάκη, αλλά η αλήθεια θα λάμψει! Η Δικαιοσύνη αργεί, αλλά δεν λησμονεί και οι επιπτώσεις που θα έχει αυτή η διαμάχη θα τον καταστήσουν το χειρότερο δήμαρχο όλων των εποχών για τον Δήμο Αμυνταίου.

 

Μάκης Ιωσηφίδης

Πρόεδρος & Δ.Σ. της «Ιωσηφίδης Ξινό-Νερό ΑΕ.»