Περί… της καταγγελίας

Μια επιβεβλημένη απάντηση στα όσα ακολούθησαν την ανάρτηση καταγγελίας για τον τρόπο λειτουργίας και τη συμπεριφορά των θεσμικών οργάνων απέναντι στους φοιτητές του ΠΔΜ.

Με ακόμη πιο δυσάρεστη έκπληξη παρατηρούμε  πως ο Πρύτανης αποφάσισε να επικοινωνήσει με τα μέσα ενημέρωσης της Φλώρινας με τον δικό του πρωτότυπο τρόπο.

Παραλάβαμε με παράτυπο τρόπο,  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(;;;) τις προσωπικές απόψεις του κ. Θεοδουλίδη που τις βάφτισε εξώδικη δήλωση – πρόσκληση – καταγγελία.

Η κατεπείγουσα διαβίβαση των απόψεών του, μέσω του πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και υπογράφοντος ως πληρεξούσιου Δικηγόρου, κ. Θεοφύλακτου μας βάζει σε προβληματισμό και διάφορες σκέψεις.

Ο κ. Θεοφύλακτος ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πως λειτουργούν τα μέσα ενημέρωσης καθότι ο ίδιος τα είχε «χρησιμοποιήσει» στο έπακρο με διάφορα επίμαχα άρθρα του, θα έπρεπε να τον είχε ενημερώσει πως οι εξώδικες επιστολές, αποστέλλονται  με συγκεκριμένο τρόπο και όταν έχει εξαντληθεί κάθε προσπάθεια συνεννόησης. Παρόλα αυτά ο ίδιος ο κ. Πρύτανης επιλέγει έναν πιο ανοίκειο τρόπο επικοινωνίας.

Στο «εξώδικό» του, μας ενημερώνει πως θίγεται από το δημοσίευμα,  που το χαρακτηρίζει ως ανώνυμο και ζητάει από τα τοπικά ΜΜΕ να «κατεβάσουν» την ανάρτησή του.

Πρώτα από όλα την απαίτησή του ή την παράκλησή του, ο κ. πρύτανης μπορούσε να την κάνει με ένα απλό τηλεφώνημα και όχι επιστρατεύοντας έμπειρους πολιτικούς και νομικούς.

Επίσης στην επιστολή του δεν μας κάνει γνωστό από που προκύπτουν οι εξυβριστικοί και συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί που θίγουν τη προσωπικότητά του.

Ανωνυμία σίγουρα δεν υπάρχει αφού στο υποσημείωμά μας αναγράφουμε πως τα στοιχεία του επιστολογράφου είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου.

Εμείς από την δική μας δημοσιογραφική  έρευνα γνωρίζουμε ότι το περιεχόμενο της καταγγελίας δεν μπορεί να είναι  άγνωστο στην πρυτανεία αφού αυτή διαβιβάστηκε επίσημα από το υπουργείο Παιδείας  με την οδηγία να απαντηθεί λόγω αρμοδιότητάς του.

Στη συνέχεια μας κατηγορεί για αναπαραγωγή συκοφαντικών χαρακτηρισμών, χωρίς να ερευνήσουμε και  να ζητήσουμε τη γνώμη του τμήματος.

Με μεγάλη χαρά θα δημοσιεύσουμε την απάντηση που δόθηκε αν δόθηκε στην παραπάνω καταγγελία  που πρωτοκατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2019.

Τέλος με την επιστολή του  ζητάει από τα τοπικά ΜΜΕ να «κατεβάσουν» την ανάρτηση ενώ δεν φαίνεται να έχει κάνει το ίδιο με τα πανελλήνιας εμβέλειας  ΜΜΕ.

Δεν απορούμε αφού και στο παρελθόν ο τρόπος του προς τα ΜΜΕ της Φλώρινας υπήρξε απαξιωτικός.

Παρόλα αυτά αποφασίσαμε να «κατεβάσουμε»  την ανάρτηση, ως δείγμα καλής θελήσεως, περιμένοντας ουσιαστικές και όχι γενικόλογες απαντήσεις από τον κ. πρύτανη.

Εμείς πάντως δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε την δημοσιογραφική μας έρευνα και θα επανέλθουμε σύντομα.

 

Αριστείδου Ιωάννης

(Διαχειριστής της ιστοσελίδας florinapress.gr)