Πολιτική απατεωνιά – Γράφει ο Γιάννης Χριστάκης

Ο χαρακτηρισμός πολιτικός απατεώνας, έγινε μόδα τελευταία στις πολιτικές αντιπαραθέσεις των κομμάτων εντός και εκτός Βουλής. Πολιτικοι απατεώνες υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις και συχνά αλληλο καταγγέλλονται. Ο ένας γάιδαρος λέει τον άλλο γάιδαρο, κεφάλα.

Το ότι δεν είναι όλοι πολιτικοί απατεώνες, είναι αλήθεια. Υπάρχουν και τίμιοι, που αγωνίζονται με φιλότιμο για το κοινωνικό σύνολο και το δημόσιο συμφέρον. Το παράλογο είναι πως και αυτοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνυπάρχουν στην ίδια παράταξη και στην ίδια κυβέρνηση με τους απατεώνες. Στο ίδιο σπίτι ο ηθικός με τον ανήθικο, δηλαδή ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

Εμείς οι απλοί πολίτες καθημερινά βρίζουμε χυδαία και ρίχνουμε σε όλους τους πολιτικούς, την ευθύνη για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν τολμάμε όμως να καταγγείλουμε δημοσια , όταν διαπιστώνουμε ανήθικες πολιτικές πράξεις. Δεν τιμούμε και δεν υπερασπιζόμαστε τα οράματα της γενιάς του Πολυτεχνείου. Είμαστε και εμείς που τους ψηφίζουμε και τους ανεχόμαστε, ΣΥΝΈΝΟΧΟΙ και όχι θύματα.

Τακβα γκλάβα Τακβα σαπκα λέμε όσοι γνωρίζουμε την Σλαβομακεδονικη διάλεκτο. Που σημαίνει τέτοιο κεφάλι τετοιο καπέλο.

Εγώ ως απλός πολίτης και ένθερμος υποστηρικτής της δημοκρατικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, θα τολμήσω και πάλι (όπως το κάνω συχνά) να αξιολογήσω δημόσια τις πράξεις τριών στελεχών της παράταξης μου, εδώ στην μικρή μας Φλώρινα. Στελέχη που έχουν έως τώρα αναλάβει βουλευτικό και κυβερνητικό αξίωμα. Να τους αξιολογήσω και να τους κρίνω, διότι σε τέτοια στελέχη πρώτης γραμμής ανά την Ελλάδα, προσδοκούμε και ελπίζουμε οι κεντροαριστεροι , να υλοποιήσουν το πρόγραμμα για ένα κράτος δικαίου, σύγχρονο και ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες. Να τιμήσουν με πράξεις το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και όχι μόνο να κάνουν πολιτικό θόρυβο στις πορείες και τις καταθέσεις στεφάνων.

ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ο πολιτικός που εμπνέει απεριόριστη εμπιστοσύνη στους Φλωρινιώτης, με πολλές κοινωνικές δραστηριότητες. Είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση από το 2012 έως το 2015. Ηταν αψογος στα βουλευτικά και κομματικά του καθήκοντα. Η αριστερή και ηθική του συνείδηση, τον καθοδηγούσαν να λειτουργεί συλλογικά και ταπεινά. Ηταν ο μόνος στην ιστορία της ψωροκώσταινας, που δεν δέχτηκε να παραλάβει και να χρησιμοποιήσει το δωρεάν από το κράτος βουλευτικό αυτοκίνητο. Κατέβαινε στην Αθήνα με τη συγκοινωνία, χωρίς να αισθάνεται ταλαιπωρία. Και όμως κανένας Πρόεδρος της Βουλής, κανένας αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας δημοσιογράφος και κανένα κανάλι δεν τον μνημονεύσαν για να τον έχουν ως παράδειγμα προς μίμηση και να γίνει πανελλήνια γνωστή η πολιτική του λεβεντιά.

ΣΕΛΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Κυβερνητικός βουλευτής στα δύσκολα, από το 2015 έως το 2019. Ηταν και αυτός Άψογος στα κομματικά και βουλευτικά του καθήκοντα. Εβαλε αθόρυβα τη σφραγίδα του, σε έργα ζωτικής σημασίας για τη Φλώρινα, όπως το κτίριο Καλών Τεχνών, η τηλεθέρμανση του Αμυνταίου, τα νεα πανεπιστημιακά τμήματα και άλλα πολλά.

Ηταν ο μόνος Φλωρινιώτης που συγκρούστηκε με τους χρυσαυγίτες, όταν οργανωμένοι ερχόνταν από την Αθήνα και προκαλούσαν την τοπική μας κοινωνία.

Λοιδορήθηκε όσο κανένας άλλος από τα ΜΜΕ και τους ρασοφόρους της Φλώρινας. Τον είπαν ανθέλληνα. Τον καλούσαν να ζητήσει δημόσια συγνώμη και μετάνοια, διότι υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Σελτσας όμως δεν τα πήγε καλά στο επικοινωνιακό κομμάτι και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ηταν της άποψης πώς με αριστερή κυβέρνηση τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών πρέπει να λύνονται από τα αρμόδια όργανα του δημοσίου και όχι με το γνωστό ‘κατόπιν ενεργειών μου “. Σωστές και σεβαστές οι ιδεολογικές του απόψεις, όμως γνώριζε πως η πρώτη φορά αριστερά παρέλαβε μία δημόσια διοίκηση μπάχαλο όπως και μπάχαλο την παρέδωσε. Οπότε ο κάθε βουλευτής οφείλει να χρησιμοποιήσει την πολιτική του δύναμη για την επίλυση των προβλημάτων, έως ότου να πάψει το κράτος να είναι μπάχαλο.

ΠΕΡΚΑ ΘΕΟΠΙΣΤΗ – ΠΕΤΗ

Κάτοικος Θεσσαλονίκης με καταγωγή από Φλώρινα. Εκανε την πολιτική της εμφάνιση λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Τότε μπήκε για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Φλώρινα. Δεν εξελέγη αλλά όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν γενική γραμματέας σε διάφορα υπουργεία που ίδια επέλεγε. Πρώτα στο Υπουργείο Μεταφορών, μετέπειτα στο υπουργείο δημόσιας περιουσίας και τέλος ανέλαβε τις μπουλντόζες του Ελληνικού, αυτές που μετά τις εκλογές τις παρέλαβε ο Άδωνις. Εγινε σταρ όλων των καναλιών. Μέσα από τα ΜΜΕ, πρωί μεσημέρι βράδυ αυτόαποθεωνεται και αυτόθαυμαζεται, με τις εκατοντάδες αντιπολιτευτικές επερωτήσεις. Τα ξέρει όλα. Εκμεταλλεύεται τις κομματικές γνωριμίες που εδρεύουν στην Κουμουνδούρου για το δικό της όφελος. Η πολιτική της καριέρα πάνω από όλα.

Ως Γενική Γραμματέας αντιμετώπισε με μεγάλη έχθρα τον βουλευτή Κώστα Σελτσα προκειμένου να μειώσει την πολιτική του προσωπικότητα και προσφορά. Στόχος της ήταν να καρπωθεί στις επόμενες εκλογές το βουλευτηλικι . Έγινε ευρέως γνωστό εδώ στη μικρή μας κοινωνία πως μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 μοίρασε ως κυβερνητικό στέλεχος χρήματα, σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της Μελίτης και του Αμυνταίου για να τη στηρίξουν με την ψήφο τους. Το ίδιο που έκανε μετέπειτα και ο Μητσοτάκης με τα ΜΜΕ τα οποία πλήρωσε για να τον στηρίξουν και να καλύπτουν τις πολιτικές του απατεωνιές.

Σημ : Η κυρία Πέρκα ρωτήθηκε δημόσια για τις φήμες που κυκλοφορούν αλλά αρνείται να δώσει εξηγήσεις.

Κάτι παρόμοιο έπραξε και στην περίπτωση της παιδικής μέριμνας, εδώ στη Φλώρινα. Εκεί η κάθε κυβέρνηση είθισται να διορίζει τα δικά της παιδιά στο έμμισθο διοικητικό συμβούλιο. Ο Σελτσας ως κυβερνητικός βουλευτής έπραξε το αυτονόητο. Πρότεινε στο αρμόδιο υπουργείο επτά μέλη που κατά τη δική του κρίση θα διοικούσαν καλύτερα τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία σημειωτέον διαχειρίζεται και μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος. Η Θεοπίστη Πέρκα, αντέδρασε όταν έμαθε την πρόταση του βουλευτή και με παρέμβαση της στο υπουργείο την ακύρωσε και έβαλε τα δικά της κομματικά παιδιά. Ταπείνωσε για το δικό της πολιτικό όφελος τον βουλευτή και τους συγκεκριμένους φίλους της παράταξης. Η διχόνοια στο αποκορύφωμα της.

Επίσης ‘έκοψε και έραψε’ στα μέτρα της τη λίστα των υποψηφίων βουλευτών. Απέρριψε τον υποψήφιο βουλευτή που πρότεινε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νικος Κοτζιάς, διότι ήξερε ότι ο Σάββας Σαπαλίδης ως πρόεδρος του ΕΒΕ θα της αφαιρούσε πολύτιμα φηφαλακια.

Σημ: Αυτές τις ημέρες είναι λαλίστατη για την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Πέρυσι καμάρωνε στην πρώτη γραμμή της πορείας, δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα)

Χρησιμοποίησε όλες τις πολιτικές απατεωνιές για το βουλευτηλικι και το πέτυχε. Η κομματική της παρέα , που εδρεύει στην Κουμουνδούρου, την αναβάθμισε πρόσφατα στη σκιώδη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , ως αναπληρώτρια του τομέα ενέργειας. Η πολιτική απατεωνιά είναι προτέρημα πλέον και στην αριστερά. Ξεχνούν εκεί στην Κουμουνδούρου πολλά στελέχη ,που ξαφνικά έγιναν τηλεοπτικοι αστέρες, ότι αν δεν ήταν η ηγετική μορφή του Αλέξη Τσίπρα δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.

Υ. Γ. (1) Ο Θανάσης Γερμανίδης και ο Κώστας Σελτσας συνεχίζουν αθόρυβα και με ήθος την πολιτική τους πορεία. Μένουν όμως άπραγοι. Δεν συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο στην προστασία της ηθικής και των αξιών της Κέντροαριστερης Παράταξης. Δεν καταγγέλλουν δημόσια την πρακτική της πολιτικής απατεωνιας που συντελείται στη τοπική μας κοινωνία, στη Φλωρινα μας. Είναι και αυτοί πλέον συνειδητά ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ. Κρίμα!!!

Υ. Γ (2) εκτιμώ ότι το πειθαρχικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να εξετάζει πραγματικές συμπεριφορές πολιτικής απατεωνιας στελεχών του και όχι να καλεί σε απολογία τον Πολάκη, για ψύλλου πήδημα.

Φλώρινα στις 17 Νοέμβρη 2020

Χριστάκης Γιάννης