Πολιτική παιδεία και ελευθερία του λόγου

Αφορμή για το συγκεκριμένο θέμα, έλαβα από την απάντηση που έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εδώ στη Φλώρινα, σε έναν απλό πολίτη που είχε το θάρρος να κρίνει την πολιτική της πρακτική και συμπεριφορά. Η βουλευτής χαρακτήρισε συκοφαντη, λασπολόγο και εν μέρει ψυχοπαθή το συγκεκριμένο πολίτη, χωρίς να δώσει ως όφειλε, εξήγηση στα ερωτήματα που τέθηκαν. Αντ αυτού επέλεξε με ύφος Σταλινικό να τον τρομοκρατήσει, λέγοντάς του μεταξύ άλλων και τα εξής :

– δεν επιλέγω τη νομική οδό. Αν ο κυριος δεν αντιμετωπιστεί με όρους της ψυχικής επιστήμης μάλλον πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη νομική επιστήμη,

– με τη βρώμικη πένα αδυνατεί να καταλάβει πως λειτουργούν οι άνθρωποι σε ένα κόμμα της αριστεράς,

– κάποιος πρέπει να τον σταματήσει,

– εάν σήμερα είναι η βουλευτής, αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε συμπολίτης/σσά μας που δεν ικανοποιεί την εγωπάθεια, εμμονή ή και επιδίωξη του.

Στα τελευταία, οντως πρέπει να επέμβει η επιστήμη της νοημοσύνης για να καθησυχάσει τους συμπολίτες μας πως δεν κινδυνεύουν από το συγκεκριμένο αρθρογράφο.

Με τα λεγόμενά της, η βουλευτής της αριστεράς, δείχνει περίτρανα πως δεν έχει ίχνος πολιτικής παιδείας και συμπεριφοράς. Δεν δέχεται κουβέντα, δεν ξέρει τι σημαίνει δημοκρατία, τι σημαίνει ελευθερία του λόγου και της σκέψης. Γι αυτό την πόνεσαν οι αλήθειες που δημοσίευσε ένας απλός πολίτης, ο οποίος είναι γνωστός στην κοινωνία της Φλώρινας και ένθερμος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σ.

Θα έπρεπε να γνωρίζει η κυρία Θεοπίστη, πώς το βουλευτήλικι δεν είναι ιδιοκτησία της. Το βουλευτήλικι είναι θεσμός που ανήκει σε όλους μας, οπότε η κοινωνία θα κρίνει αν κάποιος είναι συκοφάντης ή όχι. Η κοινωνία και το κόμμα στο οποίο ανήκει θα βγουν δημόσια νσ υπερασπιστούν το θεσμό και να κατακρίνουν ή να σταματήσουν τον οποίοδηποτε επικίνδυνο συκοφάντη, λασπολογο…. Θα επρεπε επίσης να γνωρίζει πώς βρώμικη πένα είναι αυτή που καλύπτει τα άπλυτα στο σκοτάδι και όχι αυτή που τα απλώνει στα μανταλάκια να τα φωτίζει ο ήλιος. Ο χαρακτηρισμός πολιτικός απατεώνας και πολλά άλλα παρόμοια, λέγονται μεταξύ των βουλευτών εντός και εκτός του κοινοβουλίου. Εκεί στο ναό της Δημοκρατίας λέγονται, σε έντονο τόνο μάλιστα, και οι αλήθειες και τα ψέματα.

Εκεί στους δρόμους και τις πλατείες οι αγανακτισμενοι Έλληνες που αδικούνται φωνάζουν “να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή. Αλήτες προδότες πολιτικοί” και όμως κανένας εισαγγελέας ούτε η νομική και ιατρική επιστήμη, τόλμησαν να τους πουν συκοφάντες, λασπολόγους και ψυχοπαθείς. Το τόλμησε όμως η βουλευτής της αριστεράς Θεοπίστη- Πέτη Πέρκα σε έναν απλό πολίτη ο οποίος δεν δέχεται πολιτικούς που να εμπορεύονται τις ελπίδες του. Αυτό λέγεται αλαζονεία της εξουσίας. Λέγεται ότι φάμε και ότι πιούμε….. λέγεται πολιτική ΣΑΠΙΛΑ.

Προτείνω στις κομματικές παρέες που κατοικούν στον γυάλινο πύργο της Κουμουνδούρου, να κάνουν ΤΏΡΑ έναν απολογισμό για το τις πταίει και δεν εισπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ την μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου, από τη σημερινή κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Να το κάνει τώρα γιατί μετά τις εκλογές, οποτε και αν γίνουν αυτές θα είναι πολύ αργά.

ΥΓ. Σέβομαι και εκτιμώ όλους τους συντρόφους μου , είτε συμφωνούν μαζί μου είτε όχι. Έχω όμως ατομική ευθύνη και υποχρέωση να κρίνω τις πολιτικές πράξεις και συμπεριφορές στελεχών, που κατά τη γνώμη μου κάνουν ζημιά στην κοινωνία και στην παράταξη που στηρίζω και ψηφίζω. Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις σε πολιτισμένα κόμματα ενώνουν, δεν διχάζουν, δεν ματώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις.

Φλώρινα

01 του Δεκέμβρη 2020

Χριστακης Γιάννης