Πολιτική συγκάλυψη – Γράφει ο Γιάννης Χριστάκης

Διάβασα στον τοπικό τύπο της Φλώρινας μία από τις πάμπολλες επιστολές που δημοσιεύει σε καθημερινή βάση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Πέρκα με τίτλο : “Η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει το κράτος δικαίου”.

Το ότι η κάθε κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να εξασφαλίζει ένα κράτος δικαίου είναι αυτονόητο για όλους τους Έλληνες, αλλά δυστυχώς καμία κυβέρνηση δεν το επιδίωξε. Είναι κοροϊδία λοιπόν να ακούμε τέτοιες πολιτικές “παλικαριές” από τους πολιτικούς μόνον όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση.

Η κ.Πέρκα σχολίασε στη συγκεκριμένη επιστολή κυρίως θέματα της επικαιρότητας που έχουν πολυσυζητηθει. Προσπάθησε με τα λεγόμενά της να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του Δρίτσα, έκρινε τον τρόπο αντιμετώπισης της Νέας Δημοκρατίας στην περίπτωση Κουφοντίνα και τέλος κατήγγειλε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για συγκάλυψη των υποθέσεων παιδεραστίας και σεξουαλικής παρενόχλησης, όπου μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:”Για την υπόθεση Λιγνάδη άνοιξαν στόματα. Είναι τρομερό θέμα παιδεραστίας και αυτά τα εγκλήματα εννοείται πώς πρέπει να τελειώνουν από τη δημόσια σφαίρα. Να μην υπάρχουν άλλο. Η πολιτική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης σε αυτήν την υπόθεση είναι στη συγκάλυψη. Αυτό πρέπει να το αναδεικνύουμε , να ζητάμε συγνώμη και να πηγαίνουμε μπροστά….”

Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα της κ. Πέρκα. Συγχρόνως μου δίνει την αφορμή να παρουσιάσω το παρακάτω απόσπασμα που δημοσιεύθηκε σε αρκετά ΜΜΕ:

“Ο Πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ρουμπάτης έχει μηνυθεί από γυναίκα αξιωματούχο της υπηρεσίας για σεξουαλική παρενόχληση. Επειδή, μάλιστα, η μηνύτρια αρνήθηκε να υποκύψει στις “ορέξεις ” του τότε διοικητή της, εκδιώχθηκε από τη θέση της και για λόγους εκδίκησης ταλαιπωρήθηκε με στημένη πειθαρχική δίωξη….”

Αυτό η βουλευτής μας απέφυγε να το σχολιάσει και να το καταγγείλει. Και αυτό ΠΟΛΙΤΙΚΉ

ΣΥΓΚΆΛΥΨΗ λέγεται.

ΥΓ. Προς Αλέξη Τσίπρα

Δεν είναι δυνατόν να νικήσουμε τους εχθρούς που βρίσκονται έξω από την πόλη, αν δεν τιμωρήσουμε πρώτα τους εχθρούς που βρίσκονται μέσα σε αυτήν.

Το έχει πει ο αρχαίος Έλληνας Δημοσθένης, το λέμε και εμείς οι απλοί νεοέλληνες!

Φλώρινα 16 Μαρτίου 2021

Γιάννης Χριστάκης