Σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα: Παπαναστάσης- Κώστας  Σέλτσας Βουλευτής

Σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα

Παπαναστάσης- Κώστας  Σέλτσας Βουλευτής

Ο παπαναστάσης, εκ καθήκοντος ως ιερέας, έλεγξε δημόσια τον αμαρτήσαντα δημόσια βο(υ)λευτή (κατά τον αείμνηστο παππού Καραμανλή για το βο(υλευτή) κ. Κώστα Σέλτσα, που ψήφισε υπέρ της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Ήταν μία προσωπική  ενέργεια του Παπαναστάση είτε εκ υπερβάλλοντος ζήλου, είτε από ένα αυθόρμητο πατριωτικό συναίσθημα για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, ότι θέλετε παίρνετε, για μένα ήταν  πρώτιστα εκ του ιερατικού του καθήκοντος.

Και όταν λέω, λόγω καθήκοντος, εννοώ ό τι η Εκκλησία δια των ιερέων πρέπει να ελέγχει δημόσια τα πρόσωπα εκείνα που έχουν ένα δημόσιο αξίωμα και αμαρτάνουν δημόσια. Για διαβάστε στην Καινή Διαθήκη, τι έκανε ο Χριστός μας για τους άρχοντας της εποχής Του, που πρόδωσαν την πίστη των Πατέρων τους; Τους έλεγξε δημόσια και μάλιστα με βαριές λέξεις, που τσάκιζαν κόκκαλα. Τον Χριστό μας μιμήθηκε ο Παπαναστάσης και έπραξε αυτό που έπραξε είτε συμφωνούμε είτε όχι. Και ο Βουλευτής κ . Κώστας Σέλτσας , ψηφίζοντας το «Σύμφωνο των Πρεσπών», προσέβαλε (επιεικώς λέγω)  τους Μακεδονομάχους ήρωας μας που έχυσαν το αίμα τους για την γη της Μακεδονίας μας να παραμείνει ελεύθερη και Ελληνική. Αμαχητί ξεπουλήσατε την Μακεδονία μας, κ. Βουλευτά,   σ’ αυτούς  που  κλέψανε την ιστορία μας, και τους δώσατε  γλώσσα  και  εθνότητα την Μακεδονική, για να κάνετε τα χατίρια των ξένων, αυτών που βρίζατε παλαιότερα και τώρα τους αγκαλιάσατε γιατί σας επαινούν!!!  Ήλθατε σε αντίθεση με το σύνολο του ηρωϊκού λαού της Φλώρινας, που ξεσηκώθηκε ενάντια του «Συμφώνου των Πρεσπών».

Για δε τα αυγά που κρέμασε στο γραφείο του Βουλευτή, ο εν λόγω ιερέας, είχε συμβολικό χαρακτήρα και νόημα  και το έκανε αθόρυβα για να τον διδάξει. Ήταν σαν να του έλεγε «κ. Βουλευτά εάν δεν σπάσεις το αρρωστημένο κομματικό κατεστημένο της κομματικής πειθαρχίας, και ελεύθερα   ψηφίσεις για το «Σύμφωνο των Πρεσπών» αντίθετα της κομματικής γραμμής, δεν γίνεσαι ήρωας!» Αυτό είναι  και το πραγματικό νόημα της γνωστής παροιμίας «αν θέλεις να φας ομελέτα, πρέπει πρώτα να σπάσεις τα αυγά.» Ο Βουλευτής προτίμησε να μη τα σπάσει και έσπασε  τα μούτρα  του, κατά τον λαό, και ας μην διαμαρτύρεται. Τα ωά πληρώνονται!

Τραμπουκισμός κ. Βο(υ)λευτά, είναι να σου κρεμάσουν κουδούνια, να σου ρίξουν δημόσια αυγά κατά πρόσωπο, να σε γιουχαΐσουν , να σου ρίξουν χρώματα και να σου ρημάξουν το γραφείο σας, όπως κάνουν οι φίλοι σας τραμπούκοι του «Ρουβίκωνα», τα χαϊδεμένα σας παιδιά!

Ο παπαναστάσης δεν είναι «τραμπούκος» υπηρέτησε ευόρκως τον Ελληνικό στρατό, ως αξιωματικός και παραιτήθηκε για να γίνει στρατιώτης του Χριστού εθελοντικά, χωρίς παχυλό μισθό, ΑΜΙΣΘΟΣ και συστρατεύθηκε στην στρατευόμενη Εκκλησία μας. Κορόϊδο, παπαναστάση, (συγγνώμη για τη λέξη) δεν γινόσουν Βο(υ)λευτής για να ζεις ζωή χαρισάμενη και να σε χειροκροτούν!

Φλώρινα 19/02/2019                                      Πρωτοπρεσβύτερος

π. Σωτήριος Παρδάλης

έτερον « κορόϊδο»

Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φλωρίνης