Σχολιασμός της παράστασης “Η Στέψη της Ποππαίας”

Σχολιασμός της παράστασης “Η Στέψη της Ποππαίας”

Την Παρασκευή, 24 Αυγούστου, το φιλοθεάμον και φιλότεχνο κοινό της πόλης μας, είχε την μοναδική ευκαιρία να απολαύσει, κάτω από έναν υπέροχο έναστρο ουρανό, την Όπερα «Η Στέψη της Ποππαίας»-“Lincoronazione di Poppea” του Claudio Mondeverdi , θαυμάσια παρουσιασμένη από τον Τάσο Πρωτοψάλτου, Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τους άξιους συνεργάτες του!

Ήταν μία μαγική Βραδυά!!! Εξαιρετικές οι δύο σοπράνο με τις εκπληκτικές λυρικές ερμηνείες τους. Τα κουστούμια αριστοτεχνικά κατασκευασμένα, σε μία έκρηξη χρωμάτων,  με το εντυπωσιακό φούξ, που κυριαρχούσε στα κουστούμια αλλά και στον φωτισμό,  να δημιουργεί έκρηξη χρωμάτων και πανδαισία για τις αισθήσεις, καθώς και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες άψογα προσεγμένες, από τις τέλειες κομμώσεις μέχρι τα φίνα κοσμήματα,  αλλά και πολύ εμπνευσμένη η επιλογή του εμβληματικού κτηρίου Εξάρχου, ως χώρου απόλυτα κατάλληλου για να λειτουργήσει ως σκηνικό του έργου.  Ο φαντασμαγορικός φωτισμός ανέδειξε το απαράμιλλης κλασσικής ομορφιάς κτήριο, που λειτούργησε άψογα ως το ιδανικό σκηνικό.

Η υποβλητική μπαρόκ μουσική συνοδεία  απογείωσε το λιμπρέτο και μας μετέφερε σε άλλη εποχή.  Μας προσέφεραν μία αξέχαστη εμπειρία! Νοιώσαμε και μοιραστήκαμε με τους δημιουργούς την χαρά και την συγκίνηση της μέθεξης στο έργο! Δημιούργησαν και μετέφεραν  την ατμόσφαιρα της Σκάλας του Μιλάνου στην Φλώρινα! Ανέβασαν ψηλά τον πήχη και το επίπεδο στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα! Aξίζουν τα πιο Θερμά Συγχαρητήρια στον Τάσο Πρωτοψάλτου και τους άξιους συνεργάτες του για την υπέροχη παράσταση και την μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία που μας χάρισαν!!! Αναμένομε ανάλογη συνέχεια!!!

Μαργαρίτα Ρώμπαπα