Σχόλια Δημοτών – Γράφει η Μαργαρίτα Ρώμπαπα

Με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση πληροφορήθηκα την είδηση της επανεκκίνησης του συστήματος των Δημοτικών Ποδηλάτων, την οποία και προσωπικά χαιρετίζω και επικροτώ στο έπακρο.

Πραγματικά, θεωρώ αξιοθαύμαστη και επαινετέα την προσήλωση της Δημοτικής Αρχής στο πλέον φυσικό και φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον σύστημα μετακίνησης, πράγμα που πιστεύω ακράδαντα  ότι θα πρέπει να εκτιμήσομε, να αγκαλιάσομε, να περιφρουρήσομε και να διατηρήσομε όλοι εμείς οι Δημότες μίας τόσο όμορφης Πόλης, που στο δικό μας χέρι είναι να την κάνομε ομορφότερη και πιο ανθρώπινη στην πράξη και να βελτιώσομε την καθημερινότητά μας.

Το σύστημα των Δημοτικών Ποδηλάτων, λοιπόν, συμβάλλει τα μέγιστα προς αυτήν την κατεύθυνση, βάζοντας την πόλη μας στο κάδρο των προηγμένων και ανθρώπινων Ευρωπαϊκών Πόλεων, όπως το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, το Μόναχο, το Ίνσμπρουκ, το Στρασβούργο και πολλών άλλων.

Ασφαλώς, είναι και δική μας απόλυτη ευθύνη να διατηρήσομε, να σεβαστούμε και να ενισχύσομε αυτό το φιλικότατο προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον  και πιο οικολογικό μέσο μετακίνησης και όχι να γινόμαστε αγανακτισμένοι μάρτυρες της καταστροφής και του βανδαλισμού των Δημοτικών Ποδηλάτων, αντί να εκτιμούμε την σημαντικότατη αυτή πρωτοβουλία των Δημοτικών μας Αρχόντων.

Αυτό είναι το δικό μας χρέος και η δική μας ευθύνη. Χρέος, όμως, και ευθύνη του Δήμου μας είναι να φροντίσει άμεσα- πράγμα που θα έπρεπε να έχει ήδη προνοήσει από καιρό, προτού καθιερώσει το σύστημα των Δημοτικών Ποδηλάτων-να σχεδιάσει και να κατασκευάσει έναν μεγάλο και ασφαλή κεντρικό ποδηλατόδρομο, που να έχει αφετηρία τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, να αναπτύσσεται παραποταμίως, ακολουθώντας την πανέμορφη φυσική διαδρομή κατά μήκος του Ποταμού μας και από τις δύο όχθες και να καταλήγει στο ύψος της Πλατείας Ηρώων. Τότε μόνο το μεγαλόπνοο αυτό έργο από κοινού με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του OPEN MALL-του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, μιας εξίσου σημαντικής και αξιέπαινης πρωτοβουλίας του τοπικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μας και των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου, αναβαθμίζοντας περαιτέρω την πόλη μας και μεταμορφώνοντάς την σε ένα μικρό Παρίσι, μία μικρή Μονμάρτρη,  θα μπορεί να ολοκληρωθεί, να καταστεί βιώσιμο και να παγιωθεί προς όφελος όλων μας και της ποιότητας της ζωής μας.

Γιατί το Ποδήλατο δεν είναι απλώς ένα μέσο μετακίνησης αλλά είναι και ένας τρόπος ζωής, πιο φυσικής, πιο ανθρώπινης.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΩΜΠΑΠΑ

Δημότης του Δήμου Φλώρινας

Και Λάτρης του Ποδηλάτου