Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου!

Επειδή λοιπόν βρισκόμαστε όλοι μας σε περίοδο μεγάλης ραστώνης, εξαιτίας του γενικότερου κλίματος λόγω του χιονιά, του βρασίματος των τσίπουρων, των τσιγαρίδων, των γιορτινών  ημερών  που έρχονται και φυσικά όλα αυτά βοηθούν αυξάνοντας τη ραθυμία μας, επιδοτούμενη κι από το άραγμα στο τζάκι του σπιτιού μας μερικές φορές με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι, από αυτό που πρόσφατα βγάλαμε από το βαρέλι μας, θα ήθελα πραγματικά να ταρακουνήσω λίγο τα νερά αυτής της ανεμελιάς  μας εάν και όσο αυτό είναι δυνατόν.

Φυσικά, όπως είναι γνωστό στην περιοχή μας, όπου ο χιονιάς δεν ξέρουμε πότε θα μας χτυπήσει την πόρτα, ο κάθε καλός νοικοκύρης προετοιμάζεται για τα ξύλα του χειμώνα ακόμη και από την άνοιξη και φυσικά οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε πως όλοι μας έχουμε προμηθευτεί με τα ξύλα του χειμώνα ήδη εδώ και πολύ καιρό. ΄Ελα όμως που πραγματικά αυτό δε συμβαίνει με όλους μας και κυρίως για κάποια χωριά της περιοχής μας όπως το χωριό μου ΄Ανω Κλεινές, Κλαδοράχη και Ακρίτας απ΄  όσα γνωρίζω.

΄Εχουμε σήμερα 15 Δεκεμβρίου και πραγματικά οι κάτοικοι του χωριού μου δεν έχουν εφοδιαστεί με τα ξύλα Ατομικών Αναγκών του χωριού μας, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μην έχουν αυτές τις μέρες ξύλα για να ζεσταθούν και καίνε στις σόμπες τους ό,τι βρίσκουν από δω και από εκεί, παίρνοντας μερικοί κάποια πελεκούδια από το πριονιστήριο του χωριού μας ή κόβοντας κάποια ξύλα από τα χωράφια που έχει ο καθένας.  Υπάρχουν οικογένειες με γέρους ανθρώπους οι οποίοι είναι κατάκοιτοι πολλοί από αυτούς και η θέρμανση στα σπίτια τους είναι ελλιπέστατη!

Θεωρώ πως είναι λυπηρό και θα αναφερθώ για το χωριό μου ΄Ανω Κλεινές, γιατί μάλλον γνωρίζω καλύτερα την υπόθεση παρ΄ότι για τα χωριά που αναφέρθηκα παραπάνω, να έχουμε στη δικαιοδοσία μας δάσος Κοινοτικό, τα ξύλα στο βουνό από το συνεργείο που τα έκοψε να είναι κομμένα από τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, να φτάνουμε στις 15 Δεκεμβρίου να μην έχουμε πάρει τα ξύλα για τις Ατομικές μας Ανάγκες  και να βγαίνουν  κάποιοι κύριοι στο ραδιόφωνο και στον ηλεκτρονικό τύπο δηλώνοντας  πως όλα τα χωριά έχουν πάρει τα ξύλα για το χειμώνα που έρχεται!

Πιστεύω πως κάτι πήγε λάθος από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως: Δήμος Φλώρινας, Δασική Υπηρεσία Φλώρινας, Πρόεδρος του χωριού μας, Συνεργείο που ενεπλάκη στην κοπή και μεταφορά των καυσοξύλων, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο και φυσικά καλοπροαίρετα πρέπει να τους πω, πως θα πρέπει ο καθένας από τη μεριά του να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και να απαντήσει υπεύθυνα για τα λάθη που οδήγησαν σε αυτό το πρόβλημα μη ρίχνοντας ο καθένας την ευθύνη στον άλλον και φυσικά να ζητήσω συγγνώμη εκ των προτέρων εάν κάποιος από τους παραπάνω δε φέρει κάποια ευθύνη.

Ελπίζω κι εύχομαι όλα αυτά  που έγραψα να αποτελέσουν αφορμή, ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα και να μην έχουμε τα ίδια κάθε χρόνο για το καλό των κατοίκων του χωριού μου.

Επί τη ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους τους κατοίκους του χωριού μου και φυσικά σε όλους τους συνδημότες μου, αυτά τα Χριστούγεννα ας αναστήσουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, ας ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές τους και ας χαρίσουν σ΄ αυτούς που αγωνίζονται τη ζωή που τους αξίζει!!

Με εκτίμηση Νάσος Στ. Παπαδάκης