Το Μακεδονικό και …η πρόταση για το Νόμπελ Ειρήνης στους Τσίπρα-Ζάεφ στις 20. 12.2018

Το Μακεδονικό και …η πρόταση για το Νόμπελ Ειρήνης στους Τσίπρα-Ζάεφ στις 20. 12.2018

Σ. Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτριας Νέας Ελληνικής Ιστορίας

Η σημερινή δραματική επιδείνωση των εθνικών μας θεμάτων νοηματοδοτήθηκε από  τα κάτωθι γεγονότα: α) ο Τσίπρας και ο Ζάεφ προτάθηκαν για το Νόμπελ Ειρήνης.. (..)  β) Οι ΗΠΑ του Τραμπ πρόδωσαν τους συμμάχους τους Κούρδους και αποχώρησαν  από την Νοτιοανατολική Ευρώπη, παραχωρώντας όλους -και εμάς μαζί- στην διάθεση της τριμερούς συμμαχίας Τουρκίας-Ιράν-Ρωσίας, όπως ομολόγησε και ο κ. Αποστολάκης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι θα είμαστε μόνοι μας-(ως Έλληνες), αν συμβεί κάτι στο Αιγαίο γ)  Η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ συνομολογήθηκε υπό τας ευλογίας των ΗΠΑ, το γεγονός όμως αυτό  ουδόλως αναστρέφει το κλίμα της γενικευμένης αποχώρησης των αμερικανικών συμφερόντων από την περιοχή μας δ) Η διασφάλιση της μη παρέμβασης των Τούρκων στο οικόπεδο 10 που ενδιαφέρει τις ΗΠΑ ακολουθήθηκε από την διαβεβαίωση της  πώλησης των F-35 στους Τούρκους  και  από την παραχώρηση των patriot σε αυτούς ως αντάλλαγμα της από μέρους τους ματαίωσης της αγοράς του αντίστοιχου ρωσικού οπλισμού.

Όλα όσα προαναφέρθηκαν δυστυχώς μπορούν  εύκολα να ερμηνευτούν   στο πλαίσιο της πολιτικο-στρατηγικής τάσης του «απομονωτισμού»,  δηλαδή του μη «παρεμβατισμού»,  την οποία επανέφερε ο Τραμπ ως κυρίαρχη λογική  στην χάραξη της εξωτερικής πολικής των ΗΠΑ. Μαζί βέβαια με την επιδίωξη με κάθε μέσο του ασύδοτου  επιχειρηματικού κέρδους και των οικονομικών συμφερόντων. Και αυτό γίνεται κατανοητό μέσα από την ανίχνευση των λόγων της αποχώρησης τους,  που σχετίζεται με τον οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας. Δηλαδή  ο πόλεμος αυτός  μετράει περισσότερο για τις οικονομικές ελίτ των ΗΠΑ από την Νοτιοανατολική Μεσόγειο γιατί διακυβεύονται πολλά οικονομικά συμφέροντα της υπερδύναμης.

Θα με ρωτήσετε: και η Ελλάδα των Τσίπρα-Καμένου τι κέρδισε; Θα απαντήσω πως η Ελλάδα κέρδισε το Νόμπελ ειρήνης για τους Τσίπρα Ζάεφ κάτι που σχετίζεται με την εκχώρηση της «Μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας. Επίσης η Ελλάδα   χάρις στον Καμένο  θα μπορούσε να μεταβληθεί σε μια απέραντη βάση των Αμερικανών…. Βέβαια χωρίς οικονομικά ή στρατιωτικά ανταλλάγματα

Κυρίες και Κύριοι, πέρα από τα φωτάκια στις πλατείες,  και τις συναφείς ΧΑΡΙΤΣΕΣ  είναι καιρός πια να συνειδητοποιήσουμε ότι , χάρις στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γίναμε «Αμερικανάκια».

Γιατί  οι Αμερικανοί μας πούλησαν ψεύτικες υποσχέσεις, την ίδια ώρα που συμφωνούσαν να πουλήσουν   στους Τούρκους σύγχρονα οπλικά συστήματα, τα οποία θα ανατρέψουν σε βάρος μας τις ισορροπίες στο Αιγαίο . Και εμείς με τη σειρά μας «πουλήσαμε» το Μακεδονικό στις Πρέσπες με εντολή των Αμερικανών.

Και εν κατακλείδι εισπράξαμε με πρόταση των Αμερικανών το Νόμπελ για τον Τσίπρα, τον Ζάεφ και για όλους εμάς….

Έχουμε δηλαδή ότι μας αξίζει….