Το τέλος! (των βατράχων)

-Κάποτε σε ένα βάλτο ζούσε μια μεγάλη αγέλη βουβαλιών, τα μεσημέρια προσέγγιζε ένα νερόλακκο με σκοπό να ξεδιψάσει κάθε φορά που κατέβαιναν κατά εκατοντάδες χαλνούσαν την ησυχία των βατράχων.

-Οι βατράχων κάποια στιγμή έκαναν ένα μικρό συμβούλιο να δουν πως μπορούν να απαλλαγούν από την παρουσία τους, ο αρχιβάτραχος αποφάσισε να θέση σε δράση ένα πονηρό σχέδιο προκειμένου να διαλύσει την αγέλη, βρήκε ένα αγαθοβάτραχο και το ορμήνευσε να πλησιάσει με τρόπο τον αρχιβούβαλο και να του πει: «Ο νεαρός βούβαλος που μένει πάντα πίσω συνωμοτεί να σε ρίξει».

-Την επομένη το μεσημέρι οι βούβαλοι κατέβηκαν στον νερόλακκο, ο αγαθοβάτραχος πλησίασε τον αρχιβούβαλο και του είπε κατά γράμμα όλα όσα έπρεπε, ο αρχιβούβαλος οργισμένος χτύπησε τις οπλές στην γη και δημιούργησε κρότο επτά κεραυνών, κάλεσε σε μονομαχία τον νεαρό, η μάχη ήταν τόσο άγρια που σείστηκε η γη  κλονίστηκαν οι βράχοι έσπασαν τα δέντρα μα κανένας δεν βγήκε νικητής.

-Όταν σταμάτησε η μάχη τα βουβάλια διαπίστωσαν τον αφανισμό των βατράχων, κατά την πολύωρη μάχη τα ποδοπάτησαν όλα! και πρώτα τον αρχιβάτραχο, αυτός που εμπνεύστηκε το σχέδιο να εξοντώσει τα βουβάλια εξόντωσε τον εαυτό του και την ομάδα του.-

Κεντρική ιδέα: Όποιος ανοίγει τον λάκκο του άλλου πέφτει μέσα ο ίδιος.

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος – Εκδότης