Το «τραίνο» (της πολιτικής)

-Το «τραίνο» της πολιτικής δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, εκτροχιάστηκε λίγο έξω από τον τερματικό σταθμό. Οι περισσότεροι πολίτες διάλεξαν την αποχή, από τις πρόσφατες εκλογές βγήκαμε φτωχότεροι, νικητής ήταν η αποχή. Κάποτε οι Έλληνες είχαν τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής…τώρα τι;
-Τα πράγματα δείχνουν το ίδιο αδιάφορα, με το ποσοστό της αποχής να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αυτή η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε τις εκλογές είναι αποτέλεσμα δύο βασικών αιτιών, Αδιαφορία και Άγνοια.
-Η Αδιαφορία πηγάζει από την αγανάκτηση  των πολιτών απέναντι σε ένα σύστημα που άφησε ανοιχτές πληγές, πληγές που μπορούν να δουν τώρα όσοι βλέπουν καθαρά, δηλ. οι περισσότεροι πλέον! και η Άγνοια από την εσκεμμένη ελλιπή ενημέρωση της εξουσίας προς τον πολίτη σε θέματα πολιτικού δικαίου.

-Οι πολίτες (με την αποχή) τιμώρησαν όχι μόνο τους πολιτικούς αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διότι τα τελευταία διαμόρφωσαν ένα κλίμα εκφοβισμού και διασποράς πολλών ψευδών ειδήσεων εσκεμμένα προκειμένου να κατευθύνουν την συνείδηση του πολίτη εκεί που επιθυμούν τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.

-Το ερώτημα είναι ποιος ή πόσοι γνωρίζουν τι δύναμη έχει το τηλεκοντρόλ και η ψήφος, θα μπορούσαν πολλά να αλλάξουν στο βραχύ μέλλον αν το θελήσουμε εμείς οι απλοί καθημερινοί πολίτες, αν κάνουμε χρήση της Δύναμης του τηλεκοντρόλ και της ψήφου τότε θα αναγκάσουμε το «σύστημα» να μας υπολογίζει και να μας σέβεται 52 βδομάδες τον χρόνο και 360 μέρες το έτος.-

 

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος – Εκδότης

iliadisspiros@hotmail.com