Το χωριό καίγεται, η Μαριώ χτενίζεται…

Ο θυμόσοφος λαός μας έχει απαντήσει με όμορφες παροιμίες (γνωμικά και αποφθέγματα) με χιούμορ, αλλά και αυτοσαρκασμό, για λόγια, έργα, τοποθετήσεις, δημοσιεύματα ακόμα και ενέργειες απλών ανθρώπων αλλά και εκπροσώπων φορέων και πολιτικών παραγόντων.

Μετά την σοβαρή χιονόπτωση στην πόλη μας με χιόνι έως και 40 εκ. και θερμοκρασίες υπό του μηδενός, ο Δήμος Φλώρινας – ως όφειλε και με συνέπεια πάντα, ξεκίνησε με τα κατάλληλα συνεργεία να καθαρίζει τους δρόμους της πόλης μας.

Επέλεξε για λόγους προφανείς (για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων και ανθρώπων, στη λειτουργία των καταστημάτων και για να μην παγώσει το χιόνι όλη την νύχτα) τις βραδινές ώρες.

Το κατάλληλο προσωπικό ξεκίνησε μέσα στο κρύο την δύσκολη αυτή δουλειά, διατελώντας υπερωρίες.

Η εν λόγω εφημερίδα στο φύλλο του Σαββάτου (15/1/2022) έγκαιρα και με σαφήνεια δημοσίευσε το γεγονός και όσα απίστευτα ακολούθησαν με την απαράδεκτη κατ’ εμέ ενέργεια συμπολίτη μας, ο οποίος έσπευσε να «καταγγείλει» – άκουσον, άκουσον – στην Αστυνομία του Δήμου μας για «διατάραξη κοινής ησυχίας», στις 00:15. (…)

Ακόμα κι αν είχε δίκιο ο συμπολίτης για λόγους δεοντολογικούς θα έπρεπε να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ευγενικά και όχι απαιτητικά και ο Δήμος να ενημερώσει την κοινωνία μας για το θέμα αυτό. Στις συζητήσεις που έγιναν – όπως ήταν επόμενο – για αυτό το περιστατικό δεν άκουσα ούτε έναν άνθρωπο που να συμφώνησε ή να το έκρινε σωστό. Η τοπική εφημερίδα « Φωνή της Φλωρίνης» με δημοσίευμα της Παρασκευής 28/01/2022 επανέρχεται στο θέμα. Δε μπορώ να πιστέψω πως η όλη επιχείρηση του αποχιονισμού σταμάτησε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Προφανώς, μετά από σχετική ενημέρωση η απόφαση πάρθηκε από τον Δήμο μας (ενδεχομένως τον ίδιο τον Δήμαρχο).

Υποστηρίζω ευθέως – αν όντως ισχύουν όσα διάβασα – ότι ήταν « λάθος απόφαση». Ο αποχιονισμός έπρεπε να συνεχιστεί και ο Δήμαρχος μας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Επίσης, υποστηρίζω ότι έπρεπε να γνωστοποιηθεί το όνομα του καταγγέλλοντος… κάτι που ο ίδιος μετά τα δημοσιεύματα έπρεπε να κάνει για λόγους ευνόητους.

Κώστας Βάσσος

Υ.Γ (Χωρίς φόβο και πάθος) Για τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στον Δήμο Αθηναίων – την πρωτεύουσα μας – σχετικά με τις χιονοπτώσεις για τα όποια τα κανάλια μας επί μέρες μας βομβαρδίζουν και μας φορτίζουν «να γελάς και να κλαις»