Ανακοίνωση του Παραρτήματος Φλώρινας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για τους διαγωνισμούς

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, στο εξεταστικό κέντρο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας, διενεργήθηκε ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) για τους μαθητές και τις μαθήτριες Β’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας που διακρίθηκαν στον «Θαλή». Όσοι και όσες διακριθούν και στην 2η φάση παίρνουν το εισιτήριο για τον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» στις 24 Φεβρουαρίου, από τους/τις επιτυχόντες/ούσες του οποίου θα επιλεγεί η Εθνική Ομάδα των Μαθηματικών. Συγχρόνως διενεργήθηκε και ο διαγωνισμός «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» του παραρτήματος Ημαθίας της Ε.Μ.Ε για τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου που διακρίθηκαν στην «ΥΠΑΤΙΑ».

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Π.Ε. μας που συμμετείχαν και φέτος και να τους ευχηθούμε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο. Ιδιαίτερα σε όσους προκρίθηκαν στην 2η φάση, ευχόμαστε ακόμα υψηλότερες διακρίσεις.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους/τις διευθυντές/ντριες και τους/τις καθηγητές/τριες των σχολείων της Π.Ε. μας για την συνεργασία τους. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την ΔΔΕ Φλώρινας για την συνεργασία και την υποστήριξη και την κα. Καραγιάννη Χριστίνα, διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας που παραχώρησε την σχολική μονάδα για την πραγματοποίηση των διαγωνισμών.

 

Η Διοικούσα Επιτροπή

του Παραρτήματος Φλώρινας

της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας