Α’ κύκλος διαδικτυακής σχολής γονέων του Κέντρου Νεότητας της Μητρόπολης

ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ 2022-2023

(παιδιά 0-6 ετών ή και χωρίς παιδί)

Η Ιερά Μητρόπολή μας και το Κέντρο Νεότητάς της «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» ανακοινώνουν την λειτουργία ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα πλαίσια του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» για γονείς και κηδεμόνες παιδιών ηλικίας 0 – 6 ετών ή και χωρίς παιδί.

Οι συναντήσεις –  τέσσερις (4) συνολικά – θά πραγματοποιηθούν στό Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» και από εκεί θα γίνεται η σύνδεση μέσω ZOOM καί μία διά ζώσης στο τέλος του Α΄ Κύκλου.

«Γονείς είμαστε, λάθη κάνουμε, δεν υπάρχει δα και σχολή γονέων!» Πόσες φορές ακούσαμε αυτή τη φράση από τους γονείς μας και πόσες άραγε θα την πούμε εμείς στα δικά μας παιδιά; Κι όμως υπάρχει!

Τί είναι η Διαδικτυακή Σχολή Γονέων;

  • Πρόκειται για επιμέρους εξειδικευμένα προγράμματα, απευθυνόμενα σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και σε μελλοντικούς γονείς.
  • Σκοποί της δράσης είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συναισθηματικής σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών, η καλλιέργεια κουλτούρας θετικής διαχείρισης, σεβασμού, εμπιστοσύνης και άνευ όρων αποδοχής, στοιχεία τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για την εξάλειψη της αναπαραγωγής στερεοτύπων.

 

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, στις 6μμ.

Πρόγραμμα Α’ κύκλου:

Γενικός Συντονιστής: Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης

Εισηγητές:   Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης

Ηρώ Στούμπου, Ψυχολόγος

Χρυσάνθη Σοφιανοπούλου, Νηπιαγωγός

Συναντήσεις:

  1. Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, 18.00-20.00: Από σύντροφοι, γονείς.
  2. Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 18.00-20.00: Οριοθέτηση- Σημασία του παιχνιδιού.
  • Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 18.00-20.00: Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη.
  1. Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 18.00-20.00: Σχέση γονέα-παιδιού.

Η συμμετοχή σε κάθε κύκλο σεμιναρίων είναι δεσμευτική. Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών, σε περίπτωση απουσίας παρακαλούμε θερμά για την άμεση   ενημέρωση μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η αποστολή γραπτού ηλεκτρονικού μηνύματος στο neotitaimfpe@gmail.com. Κατόπιν θα δοθούν οδηγίες για την συμπλήρωση    της    Δήλωσης Συμμετοχής, η οποία κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2385044792 & neotitaimfpe@gmail.com   

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ