Για έναν καθαρό Δήμο Αμυνταίου

Η προσπάθεια μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον, να βελτιώσουμε την εικόνα του Δήμου μας και να τον διατηρούμε καθαρό και όμορφο, είναι μία μάχη που δίνουμε καθημερινά.

Αυτό γίνεται χάρη στην προσπάθεια όλων των Δημοτών καθώς και των υπαλλήλων του Δήμου, τους οποίους οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε, να διευκολύνουμε και να βοηθούμε.

Η εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας είναι θέμα πολιτισμού και όχι θέμα επιβολής.

Ειδικότερα, όσον αφορά την ορθή χρήση των κάδων και τη διαχείριση των απορριμμάτων μας, υπενθυμίζονται τα εξής:

 1. Χρησιμοποιούμε τα καλάθια απορριμμάτων που βρίσκονται στους δημόσιους χώρους. Συμβάλουμε στην καθαριότητα των δημόσιων χώρων. Διατηρούμε καθαρούς τους δρόμους, τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τα πάρκα.
 2. Τοποθετούμε τα απορρίμματα μόνο στους πράσινους ή μεταλλικούς κάδους (όχι δίπλα, όχι πάνω, όχι κρεμασμένα) και κλείνουμε πάντα τα καπάκια των κάδων απορριμμάτων.
 3. Μόνο μετά από συνεννόηση με την Δήμο Αμυνταίου αποθέτουμε τα ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, κ.α.), έξω από την πόρτα του σπιτιού μας.
 4. Δεν αποθέτουμε κλαδιά και σακούλες με χόρτα στο πεζοδρόμιο ή σε κοινόχρηστους χώρους
 5. Φροντίζουμε οι ίδιοι για την απομάκρυνση μπάζων και υπολειμμάτων οικοδομικών εργασιών σε αδειοδοτημένη επιχείρηση ανακύκλωσης, με έδρα τον Άγιο Παντελεήμονα.
 6. Διπλώνουμε ή συμπιέζουμε τα υλικά συσκευασίας (χαρτόκουτα) για να μην καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο.
 7. Τοποθετούμε τα ανακυκλούμενα είδη στον συγκεκριμένο κάδο (χαρτί στον κάδο ή στο πλέγμα του χαρτιού, πλαστικά στον κάδο των πλαστικών, γυαλί στον κάδο του γυαλιού, αλουμίνιο στον κάδο αλουμινίου).
 8. Ανακυκλώνουμε μπαταρίες και ηλεκτρικές συσκευές στα αντίστοιχα ειδικά σημεία περισυλλογής.
 9. Φροντίζουμε για την εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους κατά τις βραδινές ώρες.

Οι Δημότες λοιπόν θα πρέπει :

 • Να ενημερωνόμαστε και να ακολουθούμε τους κανόνες καθαριότητας του Δήμου.
 • Να ενημερώνουμε την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας (2386023026) πριν βγάλουμε ογκώδη αντικείμενα και να ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνονται.
 • Να σεβόμαστε τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου και να τους βοηθούμε στο έργο τους
 • Να μην μετακινούμε τους κάδους.
 • Να διατηρούμε τους δημόσιους χώρους καθαρούς.

Στο συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό, υπάρχουν φωτογραφίες από ατυχή χρήση των κάδων τόσο από πολίτες όσο και από υπαλλήλους του Δήμου μας, κατά τη διάρκεια της αποκομιδής. Η ευθύνη μας βαραίνει εξίσου. Η οικολογική επαγρύπνηση και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι χρέος όλων μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ