Αγιασμός των Σχολικών Μονάδων 1ου, 2ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου, 2ου και 9ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας

ΘΕΜΑ: «Δελτίο τύπου για τον Αγιασμό των Σχολικών Μονάδων 1ου, 2ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου, 2ου και 9ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας»

 

Τη Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρα 09.30 πμ., στον αύλειο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους 2017-2018 ο καθιερωμένος αγιασμός των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 1ου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και του 1ου, 2ου και 9ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας.

Από το πρωί συγκεντρώθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενοι από τους γονείς και τους κηδεμόνες τους και πλημμύρισαν με χαρούμενες φωνές τους χώρους των συστεγαζόμενων Σχολείων.

Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Αναστάσιος Γκερτσάκης, ο οποίος ανάγνωσε και την ευχετήρια εγκύκλιο του Σεβ. Μητροπολίτη Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Θεόκλητου,  συνοδευόμενος από τον ιεροψάλτη, κ. Μιχαήλ Τοπάλτση.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Σέλτσας και η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή και δημιουργική χρονιά για όλους. Στη συνέχεια, οι Διευθυντές των Σχολικών μονάδων χαιρέτησαν τους παρευρισκόμενους και κατέθεσαν τον προγραμματισμό λειτουργίας της πρώτης εβδομάδας.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μια ευχάριστη και παραγωγική χρονιά, αποδοτική και καρποφόρα! Με δύναμη και αισιοδοξία, ώστε να ανταποκριθούμε όλοι με επιτυχία στο έργο μας!

 

 

Καλή σχολική χρονιά!

 

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας
 

Ιωάννης Μίσκας

 

Ιωάννης Δαϊκόπουλος