Διήμερη εκδρομή στα Τίρανα – Κορυτσά – Μοσχόπολη – Πόγραδετς και επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αλβανίας

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ – ΚΟΡΥΤΣΑ- ΜΟΣΧΟΠΟΛΗ- ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ ΚΑΙ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
ΣΤΙΣ 30-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Gaiganis Travel διοργανώνει διήμερη εκδρομή στα Τίρανα – Κορυτσά – Μοσχόπολη – Πόγραδετς και επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αλβανίας στις 30 -31 Οκτωβρίου 2021.
Σας περιμένουμε !!!
Μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας στο τουριστικό Γραφείο Gaiganis Travel Σαρανταπόρου 45 , τηλ. 23850 44080, προσκομίζοντας την Αστυνομική σας ταυτότητα και ένα email, για την συμπλήρωση του απαραίτητου PLS.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 30 Οκτωβρίου: Φλώρινα – Κορυτσά- Μοσχόπολη- Τίρανα (286 χλμ):
Αναχώρηση στις 07:00 από το νέο πάρκο της Φλώρινας και μέσω του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής, θα φτάσουμε στον πρώτο μας προορισμό, την Κορυτσά, γύρω στις 10:00. Η Κορυτσά, που βρίσκεται πολύ κοντά στα ελληνικά σύνορα, είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Αλβανίας και αποτελεί βιομηχανική περιοχή. Θα κάνουμε μια σύντομη στάση για καφέ, ξεκούραση και περιήγηση, καθώς η Κορυτσά είναι μια πόλη που αξίζει να περπατήσεις κανείς. Ο πεζόδρομος του Shen Gjergji (Άγιος Γεώργιος), το Parku Rinia (Πάρκο Nεότητας) και η Λεωφόρος της Δημοκρατίας είναι μερικά από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. Η διαδρομή μας συνεχίζεται με την Μοσχόπολη, έναν ιστορικό, ορεινό οικισμό στη νοτιοανατολική Αλβανία, δυτικά της πόλης της Κορυτσάς. Κατά το παρελθόν γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και τον 18ο αιώνα υπήρξε σημαντικό αστικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ξενάγηση στην πόλη και γύρω στο μεσημέρι αναχωρούμε για τα Τίρανα, μέσω Ελμπασάν. Φτάνοντας στην πρωτεύουσα θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης με το λεωφορείο και έπειτα θα πάμε στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και το βράδυ χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πρωτεύουσα της Αλβανίας. Διανυκτέρευση.
Κυριακή 31 Οκτωβρίου: Τίρανα – Πόγραδετς – Φλώρινα (255 χλμ):

Νωρίς το πρωί, αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα πάμε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως, ορθόδοξη εκκλησία των Τιράνων, που χτίστηκε το 1865, κατεδαφίστηκε το 1967 αλλά έπειτα από πολλούς αγώνες με τις Αλβανικές Αρχές, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Αλβανίας Αναστάσιος, κατάφερε να οικοδομήσει εκ νέου Ορθόδοξη εκκλησία. Ο ναός βρίσκεται δίπλα από το σημερινό Υπουργείο Άμυνας της χώρας και απέναντι από το κτήριο της Κεντρικής Τράπεζας Αλβανίας. Θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία και θα έχουμε μια σύντομη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Το μεσημέρι, αναχωρούμε από τα Τίρανα για την πόλη μας με μια ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση στο Πόγραδετς.
Τέλος εκδρομής
Τιμή συμμετοχής: 90€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Μετακινήσεις με πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας
Μια (1) διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο κέντρο των Τιράνων, Hotel Opera 4*
Ημιδιατροφή, πρωινό και βραδινό
Περιηγήσεις και ξεναγήσεις από έμπειρο ξεναγό, σύμφωνα με το πρόγραμμα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης – Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Φαγητά, ποτά και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
Φόρο διαμονής
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
*Η σειρά εκτέλεσης του προγράμματος δύναται να τροποποιηθεί χωρίς παραλείψεις*
Covid- 19
Για την επιβίβαση στο λεωφορείο, την είσοδο μας στην Αλβανία αλλά και την επιστροφή μας στην Ελλάδα, απαραίτητες προϋποθέσεις, λόγω των περιορισμών του covid- 19, είναι η επίδειξη:
Πιστοποιητικού πλήρους Εμβολιασμού: Ο εμβολιασμός θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί εάν έχουν περάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες από την 2η δόση, ή
αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR που έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid τεστ αντιγόνων εντός 48 ωρών, ή
απόδειξη νόσησης από Sars-Cov2, με ισχύ έως και 6 μήνες μετά την ανάρρωση.
Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας σ΄ αυτή την Ιστορική- Θρησκευτική εκδρομή- επίσκεψη!!!

Από το ΔΣ
του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας