Εκδικάστηκε σήμερα στη Φλώρινα η τριτανακοπή του πανελληνίου συλλόγου απογόνων Μακεδονομάχων «ο Παύλος Μελάς»

Συζητήθηκε σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου,  η τριτανακοπή του πανελληνίου συλλόγου απογόνων Μακεδονομάχων «ο Παύλος Μελάς», που αποτελεί την εξέλιξη της εθνικής οργάνωσης Μακεδονομάχων (αυτών που αγωνίστηκαν και έδωσαν το αίμα τους για να ελευθερώσουν τη Μακεδονία μας) κατά του κέντρου μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτηση της υπήρξε πολύ μεγάλη ένταση στο ακροατήριο με λεκτικούς προπηλακισμούς των μελών του σωματείου.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ του σωματείου, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας του τμήματος βαλκανικών, σλαβικών και ανατολικών σπουδών Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, η οποία υποστήριξε ότι υπάρχουν κάτοικοι της Ελλάδας που μιλούν αυτό το ιδίωμα και καταπιέζονται από την Ελληνική Πολιτεία.

Καταδείχθηκε με τον πλέον εμφανή τρόπο ότι δημιουργείται αναμόχλευση παθών, διέγερση αντιπαράθεσης και μίσος μεταξύ της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελληνοφώνων γηγενών μακεδόνων και της γνωστής «μειοψηφίας»…

Στις δηλώσεις που ακολουθούν μιλούν:

  • Ο Νικόλαος Βασιλειάδης – δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο τμήμα διεθνών ευρωπαϊκών σπουδών.
  • Ο Μιχαήλ Παπανούσης, πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου απογόνων Μακεδονομάχων (που αποτελεί την εξέλιξη της εθνικής οργάνωσης Μακεδονομάχων).
  • Ο Κωνσταντίνος Βάσσου, πολίτης της Φλώρινας.

 Ρεπορτάζ: Πέτρος Γ. Γώγος