Ενημέρωση υποχρέωσης παραγωγών γάλακτος έναντι ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ «Μέτρα ελέγχου της αγοράς γάλακτος »

Ενημέρωση υποχρέωσης παραγωγών γάλακτος έναντι ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Εφαρμογή της ΚΥΑ 838/50018/2019 «Μέτρα ελέγχου της αγοράς γάλακτος », από τον Σύλλογο Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Π.Ε. Φλώρινας

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους Αγρότες –Παραγωγούς γάλακτος για την υποχρέωση που έχει προκύψει, για την αποστολή τριμηνιαίων καταστάσεων προς τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σύμφωνα με την ΚΥΑ 838/51008/2019 «Μέτρα ελέγχου της αγοράς γάλακτος»(ΦΕΚ 964 Β’/21-03-2019). Τονίζουμε ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους 2019 μπορεί να υποβληθεί ως την Παρασκευή 28/02/2020 και στη συνέχεια κάθε τρίμηνο θα υποβάλλεται ως το τέλος του επόμενου μήνα που ακολουθεί το  τρίμηνο.

Διευκρινίζουμε ότι η υποχρέωση αυτή περιέχει πολλά τεχνικά στοιχεία πέραν του τιμολογημένου γάλακτος, τα πρόστιμα και οι κυρώσεις μη συμμόρφωσης ή και υποβολής λανθασμένων ή ελλιπών στοιχείων είναι μεγάλα και για αυτό το λόγο προτείνουμε την συμπλήρωση τους από γραφεία που ασχολούνται με τη συμπλήρωση Δηλώσεων ΟΣΔΕ ή γεωπόνους ή και άλλους ειδικευμένους επαγγελματίες σε δηλώσεις τέτοιου είδους.

Φλώρινα, 26/02/2020

Για το Δ.Σ.

                           Ο Πρόεδρος                                     Η  Γραμματέας

          Λιθοξοΐδης Κωνσταντίνος                             Καμπασνίτσαλη Όλγα

 

        Η Αντιπρόεδρος                   Ο Ταμίας                       Το Μέλος

     Ιωάννου Δήμητρα          Τσακμάκης Φίλιππος        Βοζινίδου Χαρούλα