Ενημερωτική παρέμβαση στο Γυμνάσιο Φιλώτα από το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας

Με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών και ύστερα από πρόσκληση προς το Συμβουλευτικό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρέμβαση στην Α’ και Β’ τάξη του Γυμνασίου Φιλώτα, αναφορικά τα δικαιώματα των γυναικών. Στόχος της παρέμβασης ήταν ευαισθητοποίηση τους σε θέματα δικαιωμάτων και ισότητας των φύλων.

Η Κοινωνική Λειτουργός Δέσποινα Τζέτζη και η Νομικός Σοφία Μητσκοπούλου, κάνοντας ιστορική αναδρομή, παρουσίασαν στους μαθητές και τις μαθήτριες, υλικό σχετικό με τους αγώνες των γυναικών κατά των διαχρονικών καταπιέσεων που υφίστανται στην κοινωνία, στην εργασία αλλά και μέσα στην οικογένεια. Παράλληλα, παρουσίασαν και τις επιτυχίες που έχει κατορθώσει το γυναικείο κίνημα, τα δικαιώματα που κατοχύρωσε, αλλά και αυτά για τα οποία μάχεται ακόμη και σήμερα σε αρκετές περιοχές του πλανήτη, όπως το δικαίωμα ψήφου, το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στις ίσες οικονομικές απολαβές στην εργασία, σε σχέση με τους άντρες, την ίση εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ευχαριστούμε το Γυμνάσιο Φιλώτα για την πρόσκληση και τη συνεργασία, καθώς αποδεικνύεται καθημερινά, πόσο απαραίτητο, όσο και αναγκαίο είναι, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε, μέσω της εκπαίδευσης, την νέα γενιά σε θέματα έμφυλων διακρίσεων που χαρακτηρίζουν τη σημερινή γυναίκα, έχοντας ως τελικό στόχο να οικοδομήσουμε έναν κόσμο ισότιμο και δικαιότερο για αυτήν.

Ενημερωτικά:

Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας*

Τυρνόβου 6, Φλώρινα Τ. 2385024081 F. 2385024083

Email: [email protected]

Blog: http://womenaidflorina.blogspot.gr/

FB: https://www.facebook.com/symvouleutikokentroflorinas

 

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

*Συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και υπάγονται στον Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)»  του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία».