Επικαιροποίηση Δικτύωσης του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας

Επικαιροποίηση Δικτύωσης  του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας και του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας

Επιτόπια συνάντηση και επικαιροποιήσητης δικτύωσης με την Ανθ/μο κα Μαρία Τσουμήτα από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, είχαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Φλώρινας, αναφορικά με την διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλλονται στην αστυνομία, αλλά και για την συνεργασία των δύο δομών με στόχο την βέλτιστη υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.

Κατά το προηγούμενο έτος καταγράφηκαν περίπου 5.500 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και βάσει των στατιστικών στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δράστες ήταν άνδρες και ημεδαποί.  Τα ζητήματα έμφυλης βίας το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει περισσότερο ορατά, ωστόσο το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα συστηματικής και χρόνιας καταπίεσης και πλήττει στη συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες και κορίτσια, αλλά και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο συνιστά υπηρεσία πρώτης γραμμής και άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής, εργασιακής συμβουλευτικής και πληροφόρησης, καθώς επίσης υλοποίησης δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών.

Το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας στοχεύει στη αντιμετώπιση των ζητημάτων ενδοοικογενειακής βίας, που είναι σε άμεση σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και τη λειτουργία μιας σύγχρονης και πολιτισμένης κοινωνίας.

Το εν λόγω γραφείο στελεχώνεται από την Ανθ/μοΜαρία Τσουμήτα, με αναπληρωτή τον Ανθ/μοΣτρέζο Πέτρο και έχει τις παρακάτω  αρμοδιότητες:

α. την παρακολούθηση υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας που λαμβάνουν χώραστην περιοχή δικαιοδοσίας της Δ.Α. Φλώρινας  και η συλλογή, ηεπεξεργασία και η τήρηση στατιστικών στοιχείων για τα συγκεκριμέναπεριστατικά

β. το συντονισμό των δράσεων των υφιστάμενων υπηρεσιών μας με απώτεροστόχο τον αποτελεσματικότερο χειρισμό και το συντονισμό της δράσης τους,σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

γ. τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων επιμόρφωσης και εκπαίδευσης τουπροσωπικού της Υπηρεσίας μας

δ. την ανάπτυξη συνεργασίας με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες καιφορείς, καθώς και με τοπικούς κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις, μεστόχο την αποτελεσματική διαχείριση περιστατικών.

 

Ενημερωτικά:

Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας

Κοντόπουλου 49, Φλώρινα Τ. 2385024081 F. 2385024083

Email: [email protected]

Blog: http://womenaidflorina.blogspot.gr/

FB: https://www.facebook.com/symvouleutikokentroflorinas