Και φέτος θα λειτουργήσει η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης

Ανακοινώνεται ότι και φέτος θα λειτουργήσει η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

Στη Σχολή αυτή μπορούν να εγγραφούν και να φοιτήσουν δωρεάν άνδρες και γυναίκες και να σπουδάσουν την ψαλτική τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής που αποτελεί πολύτιμο μέρος της Εθνικής μας κληρονομιάς.

Στις 04 Οκτωβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός στον αύλειο χώρο του Αγ. Παντελεήμονος και θα ακολουθήσει η πρώτη συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων με τους καθηγητές της Σχολής στην μεγάλη αίθουσα του Εκκλησιαστικού Λυκείου,  για να ανακοινωθεί το πρόγραμμα και να γίνει η κατανομή των τάξεων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παρακαλούμε θερμά, η προσέλευση όλων να γίνει με μάσκα, όπως προβλέπεται εκ της σχετικής νομοθεσίας.

Επισημαίνεται πως θα ακολουθηθούν όλες οι διατάξεις της τρέχουσας νομοθεσίας με την έναρξη των μαθημάτων ήτοι:

  • Διδάσκοντες δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που δεν έχουν πλήρως εμβολιασθεί ή νοσήσει, κατά την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10, υποβάλλονται υποχρεωτικά σε προληπτικό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 δύο (2) φορές της εβδομάδα ιδία δαπάνη, με τη μέθοδο του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).
  • Σπουδαστές/τριες δεκαοκτώ (18) ετών και άνω της σχολής που δεν έχουν πλήρως εμβολιασθεί ή νοσήσει, κατά την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10, υποβάλλονται υποχρεωτικά σε προληπτικό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 δύο (2) φορές της εβδομάδα, με τη μέθοδο του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).
  • Σπουδαστές/στριες κάτω των δεκαοκτώ (18) της σχολής που δεν έχουν πλήρως εμβολιασθεί ή νοσήσει, κατά την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10, υποβάλλονται υποχρεωτικά 2 σε έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 δύο (2) φορές της εβδομάδα με τη μέθοδο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Οι ανωτέρω βεβαιώσεις των εργαστηριακών ελέγχων και η δήλωση για το self-test επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής.

Με έντονο το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, αλλά και έχοντας λάβει από πλευράς μας όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης και διασποράς του covid19, σας περιμένουμε για να ξεκινήσουμε άλλον έναν γόνιμο χρόνο διδασκαλίας και μάθησης.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 23850-28864, 6984412006.

Εκ της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεόκλητου.