Καταγγελία για απρόκλητη επίθεση σε διασώστες του ΕΚΑΒ τομέα Φλώρινας

Απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση δέχθηκε το πλήρωμα Ασθενοφόρου Τομέα
Φλώρινας κατά τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 6-6-2020 με την άφιξή τους σε κλήση
πιθανού καρδιολογικού περιστατικού σε δομή φιλοξενίας στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας. Η αιτία για απειλές και προπηλακισμούς από τον παρευρισκόμενο υπεύθυνο της δομής ήταν η μη παρουσία ιατρού του Ε.Κ.Α.Β. στο πλήρωμα που ανταποκρίθηκε, με συνέπεια να ξεσηκωθούν και οι φιλοξενούμενοι. Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι κανένας Τομέας Ε.Κ.Α.Β της Δυτικής Μακεδονίας, με εξαίρεση λίγων εφημεριών στον Τομέα Κοζάνης, δεν διαθέτει Κινητή Μονάδα με Ιατρό στα πληρώματα. Το συμβάν έληξε λόγω του επαγγελματισμού και της ψυχραιμίας που επέδειξαν οι συνάδελφοι. Παρόμοιο συμβάν με προπηλακισμούς και χειρονομίες, ευτυχώς μικρής έντασης, έγινε και εχθές Πέμπτη 11-6-2020 από τον ίδιο υπεύθυνο της Δομής Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας κατά την άφιξη του Πληρώματος Ασθενοφόρου του Τομέα Φλώρινας στο Κ.Υ. Αμυνταίου για την κατεύθυνση της διακομιδής ασθενούς της δομής.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ καταδικάζει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές που
έρχονται να προστεθούν στις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής
Μακεδονίας αλλά και Πανελλαδικά. Η αντίδραση του σωματείου και της διοίκησης ήταν και θα είναι άμεση. Είναι αδιανόητο να αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας, με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας και της σωματικής μας ακεραιότητας και απαιτούμε για μια ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για να μπορούμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας υπό συνθήκες ασφαλείας.
Ζητάμε να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της
άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των
καθηκόντων τους. Περιμένουμε από τους υπουργούς της κυβέρνησης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υλοποιήσουν την υπόσχεση που έδωσαν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ            ΜΠΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ