Μήνυμα του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για τη γιορτή της μητέρας

ΜΗΝΥΜΑ  ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

H δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στη μητέρα, σε  κείνη που κατά κύριο λόγο προηγείται  στην τελεσιουργία της δημιουργίας νέων ψυχών, στην τεκνογονούσα και τεκνοτροφούσα, που στο πρόσωπό της βλέπουμε τη συνέχεια της ανθρώπινης ζωής. Αυτή είναι που σμιλεύει κυρίως τις ψυχές των παιδιών σε πνευματικά καλλιτεχνήματα. Ο ρόλος της μητέρας είναι καθοριστικός στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Η μητέρα σηκώνει στους ώμους της την οικογένεια, την κοινωνία, την πατρίδα. Μοχθεί καθημερινά και προσφέρει αγόγγυστα για την οικογενειακή ευτυχία και την κοινωνική ευημερία και πρόοδο.

Η μάνα με την αδήλωτη εργασία στο σπίτι, τις ατελείωτες ώρες φροντίδας στα παιδιά και στους υπερήλικες της οικογένειας, με την απλήρωτη εργασία της στις οικογενειακές  μικρο-επιχειρήσεις γίνεται σύμβολο προσφοράς αλλά και αγώνα που πρέπει να της αναγνωριστεί.

Η σύγχρονη γυναίκα επιθυμεί και συνδυάζει τους ρόλους της. Είναι παρούσα και πρωταγωνίστρια σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Διαθέτει τη βούληση, την ψυχική διάθεση και τη δύναμη για να το κάνει. Επιλέγει να εργαστεί και να ασχοληθεί με τα κοινά. Διακρίνεται στην επιστήμη και στην τεχνολογία. Κάνει επαγγελματική καριέρα. Ταυτόχρονα, όμως, είναι σύζυγος και μητέρα, δημιουργεί οικογένεια και τη στηρίζει. Και αυτό τον ρόλο δεν θα τον αρνηθεί.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλες τις μητέρες χρόνια πολλά με  υγεία και να συνεχίσουν  να είναι πάντα δίπλα μας, στο πλευρό μας για να αντλούμε κουράγιο και δύναμη από την προσφορά και την απέραντη αγάπη τους.

 

 

Ο βουλευτής  Π. Ε Φλώρινας

                                                                 ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ