Μεγαλοπρεπής Δοξολογία και Επίσημη Υποδοχή στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου

Την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023, ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Αμύνταιο φιλοξένησε την Επίσημη Υποδοχή και την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό την ηγεσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου.

Ο Ιερός Ναός κατακλύστηκε από τον ευσεβή λαό του Αμυνταίου, που συγκεντρώθηκε νωρίς το πρωί για την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εκφράζοντας την αγάπη και τον σεβασμό του προς τον νέο Ποιμενάρχη. Παρέστησαν εκπρόσωποι του κλήρου, των τοπικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και διάφορες πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο Βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης εκφώνησε λόγο γεμάτο ελπίδα και καλοσύνη, ευχαριστώντας τους κατοίκους του Αμυνταίου για την εξαιρετική υποδοχή. Ακολούθησαν οι προσφωνήσεις του Δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη και του Ιερού Κλήρου οι οποίοι πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα στον Ποιμενάρχη.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μια επίσημη δεξίωση στο υπόγειο του Καθεδρικού Ιερού Ναού, όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης συνέχισε να ευλογεί και να εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους παρευρισκόμενους.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου.