Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Ένωσης Φυλής Φλώρινας στη 12η Zootechnia 2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Ένωσης Φυλής Φλώρινας στη 12η Zootechnia 2023, που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως και τις 5 Φεβρουαρίου στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η Ένωση είχε αναβαθμισμένη συμμετοχή με δύο εκθεσιακούς χώρους στο περίπτερο 3, με επίδειξη κριών.

Την Ένωση τίμησαν Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τη Γεν. Δ/νση Γεωργίας, Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και υπηρεσιακά στελέχη, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Καθηγητές Πανεπιστημίου και Ερευνητές από διάφορους ερευνητικούς φορείς, στελέχη δημοσίων φορέων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την ευόδωση των, μέχρι τώρα, προσπαθειών διάσωσης της Φυλής Φλώρινας αλλά και τις προσπάθειες ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της Φυλής έτσι ώστε η εκτροφή τους να καταστεί βιώσιμη.

Την ίδια ενημέρωση και τις ίδιες ευκαιρίες να δουν τους κριούς είχαν εκατοντάδες κτηνίατροι, ζωοτέχνες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες καθώς και οργανωμένα σχολεία, μεμονωμένοι μαθητές γεωργικών σχολών και οικογένειες.

Οι ζωοτέχνες/επιστήμονες της Ένωσης Φυλής Φλώρινας, που παρευρίσκονταν στο περίπτερο της, πραγματοποιήσαν τις ενημερώσεις, αλλά προχώρησαν και πέρα από αυτές καθώς δημιούργησαν δεσμούς με κτηνοτρόφους που πιστεύουν στην προστασία των γενετικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος με την ορθολογική βόσκηση.

Το έργο της Ένωσης, υποστήριξε ο Δ/ντης της Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Φλώρινας και συντονιστής Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Μακεδονίας Άμπας Βασίλης.

Το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου και των επιστημών δημιούργησε πρόσθετες προσδοκίες και αισιοδοξία για αξιοποίηση της παρουσίας στην έκθεση στο εγγύς μέλλον και έφερε πιο κοντά την καθιέρωσή του ως ένα ακόμη brand της Φλώρινας.