Ο Σύλλογος Θεσσαλών Φλώρινας για την εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Στρατηγό και Πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Άξιο της πατρίδας Στρατηγό και Πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 στη Φλώρινα με διοργανωτή το Σύλλογο Θεσσαλών και Φίλων Νομού Φλώρινας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Σωτήριος Βόσδου, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης και η Προέδρος του Συλλόγου κ. Αγαθή Οικονόμου. Ακολούθησε ομιλία με τίτλο «Νικόλαος Πλαστήρας: Σύμβολο Φιλοπατρίας, τιμιότητας, παλικαριάς» από τον κ. Κούτρα Στέφανο, Πρόεδρο της «Πανθεσσαλικής Στέγης» και Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και τους κύριους σταθμούς της στρατιωτικής και πολιτικής καριέρας του Πλαστήρα.

Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες για τη δράση και την πορεία της ζωής του στρατιωτικού και πολιτικού Νικόλαου Πλαστήρα. Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Θεσσαλίας από την χορευτική ομάδα του Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας με λεβεντιά και υπερηφάνεια. Την εκδήλωση παρουσίασε το μέλος της Ε. Ε. του Συλλόγου κ. Μαρία Θεοχάρη.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με έκθεση σχετικού φωτογραφικού υλικού της ζωής του Νικολάου Πλαστήρα την οποία επιμελήθηκε η Παρασκευή Γκόλια. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Σωτήριος Βόσδου, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιαννάκης Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Μιχάλης Χάτζιος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Φουδούλη – Τζώτζη Σοφία, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας, η Πρόεδρος της Ε.Μ.Α.Ε.Φ. κ. Ειρήνη Κουρεμένου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πληροφορικών Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Στυλιάδης, μέλη της Ένωσης Φιλολόγων Φλώρινας, η Γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας κ. Ιωάννα Χρυσοχοΐδου, η Πρόεδρος των Μικρασιατών – Κιουταχειωτών Φλώρινας κ. Μαίρη Δανιηλίδου, μέλη των Συνταξιούχων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Φλώρινας, η Πρόεδρος των Συνταξιούχων Καθηγητών Φλώρινας κ. Ρούλα Παπαδοπούλου, η Αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας κ. Φρειδερίκη Φαρμακιώτη, μέλη του Συλλόγου Θεσσαλών, φίλους της Θεσσαλίας και πολίτες της Φλώρινας.

Εγκάρδιες ευχαριστίες και θερμά συγχαρητήρια οφείλουμε στον Δρ. Στέφανο Κούτρα για την εξαιρετική ομιλία του. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε για την εξαιρετική εμφάνιση τα μέλη του χορευτικού του Συλλόγου: Βασίλη Κροκαρόπουλο, Λάζαρο Μελίσσα, Γιάννη Λούλατζη, Μαίρη Ιωαννίδου, Κατερίνα Ιωαννίδου, Δήμητρα Φασλή, Βιβή Κοσκοσά, Στέλλα Ιωάννου, Χρυσούλα Τσομπανοπούλου, Παρασκευή Σκέμπη, Χρυσάνθη Μπέλλη καθώς και τον χοροδιδάσκαλο κ. Χρήστο Κλεισιάρη. Ευχαριστούμε την ΕΡΤ για την παραχώρηση του ντοκιμαντέρ από το αρχείο της, τον κ. Γιώργο Περιβολάρη και την κ. Εβελίνα Αριστείδου για την κάλυψη της εκδήλωσης και όλα τα ΜΜΕ Φλώρινας για την προβολή και όλους όσοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στη Δημοτική Αρχή της Φλώρινας για την οικονομική ενίσχυση, την συνεργασία και την ένθερμη στήριξη με την οποία αγκάλιασε την εκδήλωση αυτή.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αγαθή Οικονόμου                                                                          Παρασκευή Γκόλια