Συμπληρωματικές ανακοινώσεις από το Νοσοκομείο Φλώρινας προς τους πολίτες

Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, για προληπτικούς λόγους και εναρμονιζόμενο στο γενικότερο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας από τον Κορωνοϊό (Covid-19), όπως καθορίζονται από τις γενικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ. ενημερώνει τα εξής:

  • ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ:
  1. Αναστέλλεται το επισκεπτήριο και περιορίζεται στις περιπτώσεις όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια από την κλινική.
  2. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο Νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα, ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).
  • Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής και την απολύμανση χεριών.
  • ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ:
  1. Για τους ίδιους λόγους περιορίζονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, όπου ο προγραμματισμός τους θα αφορά αποκλειστικά και μόνο, ιδιαίτερες περιπτώσεις ασθενών που χρήζουν τακτικής, άμεσης ιατρικής και εργαστηριακής εξέτασης. Τα χρόνια και μη επείγοντα περιστατικά δε θα προγραμματίζονται προς εξέταση.
  2. Ομοίως αναστέλλονται τα προγραμματισμένα Χειρουργεία, όπου μέχρι νεωτέρας, θα πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και όσα δεν μπορούν να αναβληθούν λόγω σοβαρότητας του περιστατικού.

Παρακαλούμε τους πολίτες να επιδείξουν την ανάλογη συμμόρφωσή τους, τόσο με την εν λόγω υπόδειξη του Γ.Ν. Φλώρινας, όσο και με τα προτεινόμενα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης του Ε.Ο.Δ.Υ..

Τέλος ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι το Γ.Ν.Φ., βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να ανταποκριθεί στο βέλτιστο, τόσο στις παρούσες συνθήκες, όσο και γενικότερα, παρέχοντας ικανοποιητικές υπηρεσίες υγείας.

Η παρούσα ισχύει μέχρι νεωτέρας.       

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ          

………………………………………………………………………………………………………

Ενημέρωση πολιτών – εθελοντών αιμοδοτών για τον τόπο & τον χρόνο διεξαγωγής των αιμοληψιών

Στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου, της μεγάλης ανάγκης που προέκυψε για αίμα πανελλαδικά και της ανάγκης ασφάλειας των αιμοδοτών, ενημερώνουμε τους εθελοντές αιμοδότες ότι κινητή μονάδα αιμοληψιών θα βρίσκεται κάθε Πέμπτη στον χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας στην οδό Μοναστηρίου 55 έναντι Αγίου Δημητρίου. Ώρες αιμοδοσίας:  08:30 πμ έως 13:00 μμ.

Επίσης ενημερώνουμε ότι το τμήμα της Αιμοδοσίας συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά με ξεχωριστή είσοδο από την πίσω αυλή του νοσοκομείου, για να μην έρχονται οι αιμοδότες σε επαφή με το υπόλοιπο νοσοκομείο.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2385045266

Email: [email protected]

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΛΚΑΣ

………………………………………………………………………………………………………………

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

Το Γ.Ν.Φ. αναγνωρίζοντας την ανάγκη συνέχισης των εμβολιασμών βρεφών, νηπίων και παιδιών, με ασφαλείς συνθήκες, υπό την προϋπόθεση λήψης όλων των προληπτικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, προέβη σε σχετική συνεννόηση με τη Δ/νση του Κέντρου Υγείας Φλώρινας και

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ:

Για το διάστημα που θα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού, οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται στο Κέντρο Υγείας Φλώρινας (πρώην ΙΚΑ) επί της οδού Παύλου Κύρου 5, 4ος όροφος, δύο φορές την εβδομάδα και κατά τις ώρες 09:00 πμ – 13:00μμ, κατόπιν ραντεβού που θα κλείνονται στα τηλέφωνα: 2385046980 και 2385046950.

Υπεύθυνη Παιδίατρος: κ Στάμου Αθανασία.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΛΚΑΣ

……………………………………………………………………………………………………………..

Συμβουλευτική γραμμή Γ.Ν.Φ. για το Νέο Κορωνοϊό

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Φλώρινας, ότι από την Πέμπτη 26/03/2020 θα λειτουργεί συμβουλευτική υποστηρικτική γραμμή στο Νούμερο 2385-350112 για τον Κορωνοϊό, η οποία θα παρέχει οδηγίες προφύλαξης για το κοινό, καθώς παρατηρείτε το φαινόμενο κατά το οποίο ασθενείς με ήπια συμπτωματολογία, αδυνατώντας να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ, αλλά και επιζητώντας μια ιατρική εκτίμηση – παρακολούθηση, να προσέρχονται στο νοσοκομείο μας με ότι κινδύνους μπορεί αυτό να συνεπάγεται.

Θυμίζουμε ότι:

  • Εάν εμφανίσουμε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος) παραμένουμε στο σπίτι σε απομόνωση.
  • Σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων ή εάν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα (ηλικιωμένα άτομα, άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά και χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση), επικοινωνούμε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό για ιατρική αξιολόγηση.
  • Δεν προσερχόμαστε σε ιατρό ή σε μονάδα υγείας σε περίπτωση εμφάνισης ήπιων συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχα, καταρροή, πυρετός, φαρυγγαλγία).

Η γραμμή θα εξυπηρετείται από επαγγελματία υγείας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 08:00 έως 21:00 και ανάλογα τις ανάγκες ενδεχομένως, επεκταθεί η εφαρμογή της  και τα Σαββατοκύριακα.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΛΚΑΣ