Σύσκεψη για το τμήμα Νίκη-Φλώρινα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΙΚΗ-ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΤΟΥ ΑΞΟΝΑ

Με πρωτοβουλία του βουλευτή ΝΔ Στάθη Κωνσταντινίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που ανέκυψαν σχετικά με τον δανειοθάλαμο, τα οποία αν δεν λυθούν το έργο θα απενταχθεί και θα πάει στράφι τόσος κόπος και τόσος αγώνας των τοπικών φορέων για ένα  σημαντικό έργο 80.000.000 ευρώ, εθνικής και τοπικής σημασίας.
Ο κ. Κωνσταντινίδης εξέφρασε τις ανησυχίες του για την εξέλιξη και ολοκλήρωση του έργου εξ αιτίας των δυσάρεστων εξελίξεων που οδήγησαν το έργο σε στασιμότητα.
Η νέα περιπέτεια μπορεί να οδηγήσει σε ακύρωση του έργου αν δεν βρεθεί κοινή συνισταμένη κατοίκων, φορέων και αναδόχου εταιρίας.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο Φλώρινας την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, συμμετείχαν εκτός του κ. Κωνσταντινίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Ηλιάδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΦ Στέφανος Μπίρος, οι εκπρόσωποι των εταιριών ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ και της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-ΜΟΧΛΟΣ, εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα και κάτοικοι της περιοχής.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι προβληματισμοί και οι θέσεις της επιτροπής αγώνα, οι συνέπειες της καθυστέρησης του έργου, η αξιοπιστία των αναδόχων εταιριών, η προστασία του περιβάλλοντος.
Αποφασίστηκε αμέσως μετά τις εκλογές να ξανασυζητήσουν το θέμα και να καταλήξουν σε συγκεκριμένο πλαίσιο που και το έργο δεν θα ακυρωθεί και οι κάτοικοι να ικανοποιηθούν.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Σας ευχαριστώ όλους για την αποδοχή της πρόσκλησης μου στη σημερινή σύσκεψη που αφορά την εξέλιξη του έργου για την κατασκευή του οδικού άξονα Φλώρινας – Νίκης.
Είχα σκοπό να ξεκινήσω διαφορετικά αλλά ένα κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας από την επιτροπή αγώνα των κατοίκων Παρορίου και Άνω Κλεινών με αναγκάζει να τοποθετηθώ και να το σχολιάσω.
Να θυμίσω λοιπόν σε όλους τι γράφει το κείμενο της πρόσκλησης.
Με αγωνία παρακολουθώ τη στασιμότητα στην εξέλιξη σχετικά με την υλοποίηση του δημοπρατηθέντος έργου κατασκευής του οδικού άξονα Φλώρινας-Νίκης.
Επειδή, θεωρώ εύλογες τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις των κατοίκων της περιοχής στην οποία θα διανοιχθεί ο αναγκαίος για την κατασκευή του οδικού άξονα δανειοθάλαμος,
Επειδή, θεωρώ ταυτόχρονα τον συγκεκριμένο οδικό άξονα μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας,
Επειδή, εκτιμώ ότι οι καθυστερήσεις θα κοστίσουν την απένταξη του έργου,
Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να συγκληθεί σύσκεψη όλων των αρμοδίων και εμπλεκομένων, πιστεύοντας ότι μέσα από συζήτηση μπορούμε να καταλήξουμε στη συμφερότερη λύση για τον τόπο μας.
Επαναλαμβάνω. Πιστεύω ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι εύλογες και ταυτόχρονα όμως ότι το έργο δεν πρέπει να χαθεί, πράγμα που ούτε οι ίδιοι επιθυμούν, ούτε κανένας.
Η πρωτοβουλία αφορά τη δραστηριοποίηση μας για να διαφυλαχθεί ένα έργο 80.000.000 ευρώ στον τόπο μας σε μία δύσκολη περίοδο για όλους τους Φλωρινιώτες.
Η σύσκεψη δε γίνεται για να κάνουμε τον δανειοθάλαμο στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά για το σύνολο του έργου αναζητώντας τη πιο συμφέρουσα λύση για τον τόπο μας μπροστά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αναμφίβολα εγκυμονεί κινδύνους.
Πιο σαφές δε μπορεί να γίνει. Και όμως κατηγορούμαι στο κείμενο, ότι λειτουργώ ως δούρειος ίππος, ως γραμματέας και εντολοδόχος της ΤΕΡΝΑ και ότι με απόφαση μου θέλω να κινήσω νέες διαδικασίες για τη λειτουργία του νταμαριού στις Άνω Κλεινές,
Τέλος διάβασα και το εξής κωμικοτραγικό: ότι δημιουργώ πρόβλημα στο κόμμα μου και πρέπει να σεβαστώ όσους με ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές.
Πρώτον, τον δούρειο ίππο τον χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να ενεργήσουν με απόλυτη μυστικότητα και εν κρυπτώ.
Εγώ δεν κρύβομαι. Προκαλώ ανοιχτές συσκέψεις με τη συμμετοχή όλων και κυρίως των μέσων μαζικής ενημέρωσης για να μαθαίνει και ο τελευταίος πολίτης στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του νομού, ότι συμβαίνει γι΄ αυτόν και για τον τόπο του. Να σας θυμίσω τα θέματα του ΤΕΙ, του Πανεπιστημίου, του πετρελαίου θέρμανσης, της ΔΕΗ, του νοσοκομείου κ.α. Όλα αυτά με την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Στα χρόνια που είμαι βουλευτής και οι πέτρες γνωρίζουν ότι έχω επιλέξει και ακολουθώ τη διαφάνεια και όχι την αλητεία στις δράσεις μου. Στις 6 Μαΐου επιβεβαιώθηκα από τους συμπολίτες μου, που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου για τρίτη συνεχόμενη θητεία. Και αυτή είναι η καλύτερη απάντηση.
Δεύτερον, εγώ, και μιλάω πάντα για μένα, γιατί μάλλον από άλλους κάποιοι έχουν μάθει διαφορετικά, ούτε εξαρτήσεις από εργολάβους και διάφορους τρίτους στα συμφέροντα του λαού έχω, ούτε χορηγούς.
Από την πολιτική έγινα φτωχότερος, όχι πλουσιότερος και έτσι συνεχίζω με καθαρές κουβέντες και καθαρό μέτωπο.
Γι΄ αυτό τα παραπάνω τα επιστρέφω στον συντάκτη της ανακοίνωσης ως συκοφαντικά. Και επισημαίνω, στον συντάκτη και όχι βέβαια στους κατοίκους οι οποίοι διακρίνονται για την ακεραιότητα και τη σοβαρότητα τους.
Τρίτον, αν νομίζει κανείς ότι θα με φοβίσει λέγοντας ότι θα πληρώσει εκλογικά η Νέα Δημοκρατία ή εγώ προσωπικά είναι βαθιά γελασμένος. Το πολιτικό κόστος, μπροστά στα μεγάλα προβλήματα, μου είναι αδιάφορο.
Αυτό πληρώνει η Ελλάδα σήμερα. Να κρύβουμε δηλαδή τα προβλήματα κάτω από το χαλί για να τα έχουμε με όλους και όλα καλά και να κάνουμε τα πάντα γαργάρες.
Εγώ δεν κάνω γαργάρες αλλά δεν κάνω και επικύψεις.
Τους προβληματισμούς και τις απόψεις των συνομιλητών μου πάντα τις συζητάω και  μέσα από τον ειλικρινή διάλογο και τη συζήτηση βγαίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Άλλωστε τα προβλήματα δεν έχουν κόμματα και χρώματα. Τους ανθρώπους δεν τους χώρισα ποτέ σύμφωνα με τα ιδεολογικά τους πιστεύω. Είμαι εντολοδόχος των Φλωρινιωτών. Το συλλογικό συμφέρον βρίσκεται πάνω από το ατομικό συμφέρον πέρα από κάθε κομματικό ή πολιτικό κόστος.
Με συγχωρείτε όμως γι΄αυτά που ανέφερα για το πρόσωπο μου. Δεν έχω διάθεση να περιαυτολογώ, δεν το έκανα ποτέ, απλά και μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να γίνω απόλυτα κατανοητός, δυστυχώς, και για τα αυτονόητα, δυστυχώς και για τα ξεκάθαρα.
Επί της ουσίας τώρα. Το έργο πρέπει να διασφαλιστεί και να μην κινδυνέψει σε καμία περίπτωση. Είμαστε εδώ για να αναζητήσουμε και να συζητήσουμε κάθε δυνατότητα για να απαλειφθούν οι κίνδυνοι.
Ο δρόμος αυτός είχε ενταχθεί παλιότερα στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg για να κατασκευαστεί ως διπλής κατεύθυνσης.
Όταν εκλέχτηκα βουλευτής θεώρησα απαράδεκτο το γεγονός. Προγραμματίστηκε ένας δρόμος για τα μάτια του κόσμου.
Έτσι για να πούμε ότι κάτι έγινε. Θεώρησα τότε ότι δε μπορεί εν έτει 2008 να προγραμματίζουμε τέτοιους είδους δρόμους, σαν τους δρόμους της δεκαετίας του 50 και του 60, όταν μάλιστα είμαστε ο μοναδικός νομός με τριεθνή σύνορα και δεν έχουμε κάθετο άξονα της Εγνατίας, ο οποίος θα μας βγάλει από την ιδιότυπη απομόνωση που έχουμε περιέλθει.
Επισκέφτηκα τότε τον αρμόδιο υπουργό και ζήτησα ο δρόμος αυτός να γίνει με προδιαγραφές Εγνατίας. Επέμενα ώσπου απεντάχθηκε και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ για να δημοπρατηθεί τελικά τετράιχνος με διαχωριστικό και κλειστός.
Η κατασκευή και η ολοκλήρωση του σημαίνει:
– την ενίσχυση της θέσης μας στο πάγιο αίτημα μας να γίνει και το κομμάτι Φλώρινας – Πτολεμαΐδας με το επιχείρημα πλέον ότι δε μπορεί το τμήμα Φλώρινας – Νίκης να μείνει τυφλό.
– θέσεις εργασίας για 2 με 3 χρόνια
– αποζημίωση επιτέλους των δεκάδων ιδιοκτητών που απαλλοτριώθηκαν τα χωράφια τους. Ένας δρόμος που χαράχθηκε, που έχουν δεσμευτεί εκτάσεις, δε μπορεί να εγκαταλειφθεί.
Τελικά η κατασκευή του είναι ένα έργο που αφορά στο σύνολο της την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ως τοπικής κοινωνίας, η οποία θα καρπωθεί τα ευεργετικά αποτελέσματα της χρήσης του σε όλους τους τομείς ανάπτυξης.
Τις διαφωνίες των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων τις παρακολούθησα, όταν τέθηκε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έγινε στη Φλώρινα και ήμουν παρών.
Κατόπιν και μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, δέχτηκα ενημέρωση από την εταιρεία για σχεδιαζόμενη δική τους προσφυγή και όπως είναι φυσικό μου δημιουργήθηκαν ανησυχίες και προβληματισμός για την πορεία του έργου.
Δε μπορώ να γνωρίζω αν υπάρχουν στενά χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση του έργου ή κατά πόσο είναι εφικτές αλλαγές στην αρχική μελέτη. Γι΄ αυτό είναι άλλωστε εδώ ο εκπρόσωπος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου αλλά και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.
Δεν έχω αρμοδιότητα να εγκρίνω ή να απορρίψω κάποια πράγματα αλλά έχω υποχρέωση να παρακολουθώ την πορεία του έργου που αποτελεί σημαία των διεκδικήσεων της Φλώρινας για σειρά ετών.
Στο πλαίσιο αυτό απευθύνθηκε η πρόσκληση στην οποία όπως αναφέρω μέσα από τη συζήτηση και τις προτάσεις για λύσεις πρέπει να βρούμε τη συμφερότερη για το καλό του τόπου μας και βέβαια εδώ δεν μαζευτήκαμε για να βγάλουμε κάποια απόφαση αλλά για να συζητήσουμε δυνατότητες και προοπτικές.
Σε πρώτη φάση θα κλείσω και θα επανέλθω στην πορεία της συζήτησης προτείνοντας τώρα να ακούσουμε τους άμεσα εμπλεκόμενους στο ζήτημα δηλαδή τους κατοίκους, της Εγνατίας Οδού κα της αναδόχου εταιρείας με τη σειρά που ίδιοι θα επιλέξουν προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση.
Πριν όμως από αυτό, εάν επιθυμούν να τοποθετηθούν σε πρώτη φάση οι θεσμικοί φορείς παρακαλώ έχουν το λόγο.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ         

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ, Δήμαρχος φλώρινας
Μετά από τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων, ο Δήμαρχος πήρε το λόγο και συγκεκριμένα είπε: «Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η απόφαση του οποίου πάρθηκε μετά από διάλογο με την τοπική κοινωνία. Το Δημοτικό Συμβούλιο σέβεται τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών και αυτό είναι το σωστό.
Το συγκεκριμένο έργο  είναι σημαντικό για την περιοχή μας, και αν κατασκευαστεί, σηματοδοτεί και τη συνέχιση του επόμενου έργου που είναι ο άξονας Φλώρινα-Πτολεμαΐδα. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν μπορούμε να πούμε πως θα θυσιάσουμε τα πάντα για να κατασκευάσουμε ένα τέτοιο έργο. Αυτό που έπρεπε να γίνει εκ των προτέρων, ήταν μία διαλογική συζήτηση με την τοπική κοινωνία και να πάρουμε απόφαση βάσει του τι θέλει η τοπική κοινωνία. Αν πάρουμε απόφαση σήμερα, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί, σίγουρα η απάντηση θα είναι αρνητική. Πρέπει, λοιπόν, να ακούσουμε την τοπική κοινωνία, τα αιτήματά της, τους προβληματισμούς της, για να πάρουμε μία τελική απόφαση, την οποία χρειάζεται άμεσα η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.
Για να είναι όμως θετική η απόφασή μας, πρέπει να διερευνήσουμε πρωτίστως, αν υπάρχει εναλλακτική λύση. Οι Βουλευτές μετά τις εκλογές, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Δήμαρχος πρέπει να επισκεφτούμε τον αρμόδιο Υπουργό και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ως Νομάρχης, είχα δώσει λύση σε ένα αντίστοιχο πρόβλημα που είχε προκύψει με το φράγμα της Παπαδιάς. Κάναμε παρέμβαση στον αρμόδιο Υπουργό και στον τότε πρόεδρο της ΔΕΗ και μετά από πιέσεις καταφέραμε να πάρουμε από τη ΔΕΗ το επιπλέον ποσό, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και η εταιρεία να προμηθευτεί τα αδρανή υλικά από εξωτερικά λατομεία. Αν δεν υπάρχει όμως εναλλακτική λύση μετά από διερεύνηση, είναι υποχρέωσή μας να πείσουμε την τοπική κοινωνία, τόσο για την αναγκαιότητα του έργου όσο και για την αποκατάσταση της συγκεκριμένης περιοχής. Και σίγουρα η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε είναι μία εταιρεία που εμπιστευόμαστε και για την τεχνογνωσία της και για τα δείγματα που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα.»

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας
Άνω Κλεινών Φλώρινας

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 12/2012
ΘΕΜΑ: δανειοθάλαμος, προτάσεις εκπροσώπου Τ.Κ. Άνω Κλεινών

1)    Ο δρόμος που θα κατασκευαστεί για τον δανειοθάλαμο να γίνει άσφαλτος.
2)    Ο χώρος από τον οποίο θα παρθεί το υλικό να μην θυμίζει λατομείο αλλά να αξιοποιηθεί και να αποκατασταθεί για σκοπό τη δημιουργία μικρού αμφιθεάτρου για την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων. (δενδροφύτευση χώρου, χώρου στάθμευσης, δημιουργία χώρου άθλησης και περίφραξη για την προστασία αυτών.
3)    Διάνοιξη δρόμων στην Τ.Κ. Άνω κλεινών.
4)    Συνέχιση του τοιχίου αντιστήριξης εκατέρωθεν του ποταμού των άνω κλεινών.
5)    Αντιπλημμυρικά έργα χαράδρας στο δυτικό μέρος προς Ακρίτα, του οικισμού των Άνω Κλεινών και διαπλάτυνση (γεφυράκι) στο ίδιο σημείο.
6)    Διάνοιξη αγροτικών δρόμων (παράλληλα έργα αναδασμού).
7)    Ανάπλαση χώρου παράπλευρα του ποταμού στις Άνω Κλεινές.
8)    Διαμόρφωση πλαγιάς λατομείου πίσω από το παλιό Δημοτικό σχολείο.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας
Πρέπει με οποιοδήποτε κόστος το έργο αυτό να γίνει. Με τη προϋπόθεση να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.
Οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι εύλογες. Ωστόσο όμως μπορεί να βρεθεί λύση. Μπορούμε μέσα από συζήτηση να βρούμε τις λύσεις. Θα είμαστε όμως απαράδεκτοι εάν για οποιοδήποτε λόγο εξ αιτίας μας το έργο αυτό δεν ξεκινήσει και δεν ολοκληρωθεί. Δεν θάχουμε κανένα λόγο να χτυπάμε πόρτες και ζητάμε την ολοκλήρωση του έργου προς τα κοίλα.
Να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να ξεκινήσει το έργο προς όφελος όλων μας. πιστεύω ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική και το έργο θα ξεκινήσει.

ΡΑΧΑΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ,  εκπρόσωπος της εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Ο δανειοθάλαμος δεν έχει καμιά σχέση με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, είναι αδειοδοτημένος και το έργο κοστολογήθηκε με αυτόν και εγκρίθηκε από την διαχειριστική αρχή.
Όπου έκανε έργα η εταιρία μας δεν παρουσιάστηκε πουθενά πρόβλημα με την εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων. κι αυτό φαίνετε από τα 800 χιλιόμετρα που κάναμε στην ΕΓΝΑΤΙΑ.
Το έργο συμβασιοποιήθηκε το 2011 και ο χρονικός ορίζοντας εκτέλεσης του είναι μέχρι το τριάντα μήνες. άρα το 2014 η συμβατική ημερομηνία περαίωσης του έργου εκπνέει. τέλος του 2014 εκπνέει και η προθεσμία εκτέλεσης έργων του ΕΣΠΑ.
Από άποψη χρονοδιαγράμματος είναι σφιχτά. Κομμάτι του έργου είναι και ο δανειοθάλαμος.
Εάν αλλάξει η περιοχή ο χρόνος χρειάζεται η μελέτη και η αδειοδότηση είναι από ένα χρόνο μέχρι και δύο χρόνια. Αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την διαχ. Αρχή και την ΕΕ.
Ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις πιθανόν να είναι πάρα πολύ σημαντικές για το έργο. Δεν ξέρω.

ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-ΜΟΧΛΟΣ
Ο συγκεκριμένος δανειοθάλαμος συμπεριλαμβάνεται στην περιβαλλοντική μελέτη του έργου και κάθε αλλαγή σημαίνει καθυστέρηση του έργου.

ΤΑΓΚΑΣ ΘΕΙΔΩΡΟΣ, πολιτικός μηχανικός της εταιρίας ΤΕΡΝΑ.
Σε καμέα περιοχή που δουλέψαμε ως εταιρία δεν αφήσαμε ψεγάδια. Παντού δουλεύουμε με ντόπιο προσωπικό.
Εάν δεν πάρουμε υλικά από τον συγκεκριμένο δανειοθάλαμο θα αναγκαστούμε να φύγουμε.

ΜΠΙΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, πρόεδρος εργατικού κέντρου Φλώρινας
Θέλουμε να γίνει το έργο, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να προσληφθεί προσωπικό από τη Φλώρινα.
Οι εκπρόσωποι των εταιριών δηλώνουν ότι οι περιβαλλοντικοί όροι θα τηρηθούν. Επομένως υπάρχουν περιθώρια να βρεθεί λύση.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, μέλος της επιτροπής αγώνα για την μη δημιουργία «νταμαριού»
Η επιτροπή αγώνα διαφωνεί με τον δανειοθάλαμο γιατί 1) ήδη στην κορυφή του βουνού λειτουργεί νταμάρι για το φράγμα του Παρορίου, 2) είναι μόλις 300 μέτρα από το χωριό, 3) υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν υλικά από ιδιωτικά λατομεία.
Ο κ. Παπαδάκης επιμένει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που δεν θα καθυστερήσουν το έργο πάνω από δύο μήνες.
Σε ερώτηση μας αν από την αλλαγή της περιοχής και μέχρι να εγκριθούν οι νέες μελέτες κινδυνεύει να χαθεί το έργο απάντησε ότι προτιμά να χαθεί το έργο παρά να ανοίξει και άλλος δανειοθάλαμος στην συγκλεκριμένη περιοχή.