Το εργατικό κέντρο Φλώρινας τίμησε την επέτειο του πολυτεχνείου

Μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, με μια απλή και λιτή τελετή τιμήθηκαν οι αγώνες των Αγωνιστών του Πολυτεχνείου που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της δημοκρατίας,  για το δικαίωμα στη μόρφωση, για το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή.

Αποδίδοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές της δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην κεντρική πλατεία της πόλης και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ακολούθησαν δηλώσεις του προέδρου του εργατικού κέντρου Φλώρινας Κωνσταντίνου Σιάκου και του Αντιδημάρχου Δήμου Φλώρινας Παναγιώτη Νότα.

Κ. Σιάκος: «Με πρωτοβουλία του εργατικού κέντρου Φλώρινας σήμερα τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε μία λιτή τελετή. 49 χρόνια μετά είμαστε εδώ για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν υπόθεση μιας χούφτας φοιτητών, θεωρούμε ότι ήταν μία λαϊκή εξέγερση των εργατών και της νεολαίας διεκδικώντας τα αυτονόητα δηλαδή την δημοκρατία στη χώρα η οποία την γέννησε.

Το Πολυτεχνείο ζει και κάθε χρόνο γίνεται λαμπρότερο και φωτεινότερο. Το Πολυτεχνείο θα είναι εκεί και θα μας δείχνει το δρόμο. Τα συνθήματα που ηχούσαν τότε, γύρω από το Πολυτεχνείο, μισό αιώνα μετά είναι πάντα επίκαιρα και διαχρονικά. Ο αγώνας για την ελευθερία και την δημοκρατία που κάτι το υπέρτατο, πιο πάνω και από το ψωμί.  Το να λες αυτό που θέλεις κάποτε δεν ήταν αυτονόητο και σε οδηγούσε στις φυλακές και στα βασανιστήρια. Η παιδεία που σήμερα εμπορευματοποιείται και το ψωμί που είναι το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία. Τιμή και δόξα στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου».

Π. Νότας: «Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν το 1973 στο Πολυτεχνείο για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε στη νεολαία μας σήμερα ότι θα πρέπει να είναι ελεύθερη για να μπορούν να παίρνουν τις σωστές επιλογές και να μπορούν να προχωρούν σωστά στη ζωή τους».