Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση της 9 Νοέμβρη

Στις 9 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, κανένας εργαζόμενος στη δουλειά 

Συναδέλφισες, συνάδελφοι, οι συνθήκες της ζωής και της δουλειάς μας όλο ένα και χειροτερεύουν. Με την πανάκριβη ενέργεια, την ακρίβεια στα τρόφιμα που φουντώνει, και τον πληθωρισμό, το εισόδημα μας έχει τόσο υπονομευτεί, που δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας που από την κεντρική πλατεία της Φλώρινας ο λαός της περιοχής βροντοφώναξε ότι δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Ο αγώνας αυτός πρέπει να κλιμακωθεί, να μην εγκλωβιστεί σε συναντήσεις με υπουργούς και “παρακάλια” στους τοπικούς βουλευτές να μας δώσουνε απλά ένα ξεροκόμματο παραπάνω στο επίδομα θέρμανσης. Για εμάς η πραγματική λύση του προβλήματος δεν θα έρθει από ένα “FlorinaPass”, αλλά μόνο από τον ίδιο το λαό, μέσα από διεκδικήσεις και αγώνες, την αλληλεγγύη. Η Γενική Πανελλαδική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα, με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11%, είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι ώρα να πούμε όλοι μαζί: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Να αντισταθούμε στην εργασιακή ζούγκλα.

Ταυτόχρονα η κατάσταση στο εργασιακό μέτωπο χειροτερεύει συνεχώς. Μετά τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους, ήρθε να προστεθεί στη φαρέτρα των εργοδοτών και ο Ν. 4808/21 και άλλες αντεργατικές διατάξεις του Υπ. Εργασίας, που εξαφάνισαν τα τελευταία υπολείμματα του εργατικού δικαίου, κατάργησαν το 8ωρο-40ωρο, ενίσχυσαν την εργασιακή ευελιξία υπέρ του εργοδότη, ποινικοποίησαν κάθε μορφή εργατικής διαμαρτυρίας και αντίστασης σέρνοντας συνεχώς στα δικαστήρια απεργούς, αποθέωσαν το ανεξέλεγκτο διευθυντικό δικαίωμα και την εργοδοτική ασυδοσία αφού προηγουμένως υποβάθμισαν περαιτέρω τις Επιθεωρήσεις Εργασίας. Αντιστεκόμαστε στην εργασιακή ζούγκλα που μας επιβάλλουν, συμμετέχουμε στο Σωματείο Εμπορικών Υπαλλήλων Φλώρινας και διεκδικούμε αγωνιστικά την επαναφορά των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Διεκδικούμε:

  • Καμία διακοπή ρεύματος, ιδιαίτερα μέσα στο χειμώνα. Χρηματοδότηση σχολικών επιτροπών – να μην ξεπαγιάσει κανένας μαθητής στο σχολείο του
  • Επέκταση και γενναία αύξηση του επιδόματος θέρμανσης
  • Δραστική μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη βασικής κατανάλωσης. Κατάργηση ειδικού φόρου στα καύσιμα
  • Κλαδική Σύμβαση στο Εμπόριο και στις Υπηρεσίες με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά υποχρεωτικότητας κλαδικών Συμβάσεων
  • Κατώτατος μεικτός μισθός 825€ και καθορισμός του από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
  • Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. 5νθήμερο – 8ωρο – 40ωρο
  • Επαναφορά τριετιών και επιδομάτων (ταμείου, οθόνης κλπ)
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ, 11:00 στην κεντρική πλατεία (κανόνια)