Το 50ο Reunion των Αποφοίτων 1973 του Γυμνασίου Αρρένων Φλώρινας

Μνημειώδης Συνάντηση για το 50ο Reunion των Αποφοίτων 1973 του Γυμνασίου Αρρένων Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/09/2023 και την Κυριακή 17/09/2023

Με μεγάλη συγκίνηση 48 συμμαθητές, συνάξαμε από τα δώματα του νου και της καρδιάς, τις καλύτερες στιγμές της εφηβικής μας ηλικίας και των μαθητικών μας χρόνων και τις εναποθέσαμε το Σάββατο 16/09/2023 στα θρανία του Σχολείου μας.

Αναγνώστηκε η κατάσταση των αποφοιτησάντων! Διαπιστώθηκε η απουσία των 11 συμμαθητών μας οι οποίοι έφυγαν από την ζωή! (Βουλγαρίδης Πέτρος,  Δαϊκόπουλος Γιώργος, Ζυγομάνης Κώστας, Κατσάκης Πέτρος, Μανώλης Θεόδωρος, Μηλώσης Νικος, Μήσιος Ελευθέριος, Σιγκαβίτσας Δημήτριος, Σχινάς Κλεάνθης, Τσακμάκης Σωκράτης, Χριστιανόπουλος Βασίλειος).

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη τους, αλλά και στην μνήμη των καθηγητών μας που απεβίωσαν !

Υπήρξαν και κάποιες απουσίες που για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, όμως με την βοήθεια της τεχνολογίας, «παραβρέθηκαν» διαδικτυακά οι: Βασίλης Κόιος, από Τορόντο Καναδά, Γιώργος Δήμκος από Νέα Υόρκη ΗΠΑ, Γιώργος Μόδεστος από Κάλυμνο, Γιάννης Ανθόπουλος από Νάουσα, Άρης Χαραλαμπάκης από Αθήνα κτλ. Μας τίμησε με την παρουσία της η καθηγήτριά των Αγγλικών κ. Ταμουτσέλη η οποία ήρθε μάλιστα από την Έδεσσα.

Επιστρατεύσαμε  από τις μνήμες μα,ς αείμνηστους καθηγητές, συμμαθητές, σπαρταριστά περιστατικά της σχολικής ζωής και τα ξαναζήσαμε! Την τιμητική τους είχαν οι αείμνηστοι καθηγητές μας Δημήτρης Στυλιάδης, ο Ζώλης, ο Περικλής Οικονόμου κτλ.

Η συνέχεια είχε τρικούβερτο γλέντι, με ατέλειωτους χορούς και τραγούδια στο εξοχικό κέντρο ΦΟΟΦ με θέα την Φλώρινα. Πρωταγωνιστές, Θέμης Ναλπαντίδης, Παντελής Κλινγκάτσης, Θεόδωρος Παππάς, Τουτσίδης Παναγιώτης, Θανάσης Τσεκλάζης, Ρούσης Χρήστος, Μαραντίδης Παναγιώτης κτλ αλλά και στο Τραγούδι (Μιχάλης Μυλωνάς, Θεόδωρος Παππας).

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη “Σχολική Εκδρομή” στην Πρέσπα.

Πρώτη στάση στο χωριό Πλατύ Πρεσπών στο ξενοδοχειακό συγκρότημα “Prespa Resort / Vill ΠΛΑΤΥθέα”, ιδιοκτησίας του, εκ των συμμαθητών, κ. Στράτου Βασιλόπουλου,  όπου προσφέρθηκαν καφέδες και αναψυκτικά καθώς και κεράσματα προσφορά του επίσης συμμαθητών Γιώργου Γιάγκου. Βγήκαν οι καθιερωμένες πλέον αναμνηστικές φωτογραφίες μπροστά στην πισίνα και στην πτέρυγα των σπα του συγκροτήματος!

Στην συνέχεια ακολούθησε γεύμα στους Ψαράδες με τα περίφημα τοπικά εδέσματα (ψάρια της λίμνης, τα περιώνυμα φασόλια Πρεσπών, πιπεριές Φλωρίνης κτλ).

Κατά την διάρκεια της “εκδρομής” ο «οικοδεσπότης» Στράτος Βασιλόπουλος, ταξίδεψε τους συμμαθητές του, σε ένα διαχρονικό ταξίδι στην ιστορία του τόπου, που χάνεται στα βάθη των αιώνων μέσα από τις παραδόσεις, τους θρύλους και τα ξωτικά. Φυσικά κατά την διαδρομή, ατέλειωτα “παιδικά πειράγματα” ατάκες και γέλιο μέχρι δακρύων από τον πρωταγωνιστή των ανέκδοτων και πειραγμάτων Θέμη Ναλπαντίδη.

Ένα μοναδικό 2ήμερο έκλεισε με απίστευτα συναισθήματα χαράς, με την υπόσχεση ότι, θα θεσμοθετήσουμε και το semireunion που θα πραγματοποιείται κάθε 5 χρόνια, ενώ τουλάχιστον μία φορά το χρόνο θα γίνεται στην Φλώρινα μία έκτακτη συνάντηση μετά τσιπουροκαταστάσεως.

Ευχαριστούμε την σημερινή Διευθύντρια του Σχολείου μας, κ. Βάνα Χρυσοχοϊδου, για την παραχώρηση της αίθουσας και των διαδικτυακών συνδέσεων και την Οργανωτική Επιτροπή (Σ.Βασιλόπουλος, Π. Μαραντίδης, Θ. Ναλπαντίδης & Σ. Χατζηαθανασίου) για την άψογη οργάνωση και συντονισμό της εκδήλωσης.

Αυτή η συνάντηση θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές μας και θα συνεχίσει να ενώνει τους αποφοίτους μας, διασχίζοντας τον χρόνο και τις αποστάσεις.

για την οργανωτική επιτροπή.

Στράτος Βασιλόπουλος

Ονόματα στις παλιές φωτογραφίες:

α). Φωτογραφία με την Ποδοσφαιρική ομάδα του Γυμνασίου Αρρένων Φλώρινας:

Θεόδωρος Τουμανίδης (έφορος ομάδας ποδοσφαίρου)

Γιάννης Δράμπης (Αρχηγός ομάδας)

Μίμης Ηλιάδης

Γιώργος Πούγιος

Κώστας Ρίζος

Φάνης Αντωνιάδης

Βαγγέλης Μίχτης

Κώστας Μπουτάκης.

Βασίλης Ιωάννου

Στέργιος Χατζηαθανασίου

Δημήτρης Άλτης (Γυμναστής).

Ο αείμνηστος “Μαρκεζίνης”

Γιώργος Μπέλλης

Χρήστος Πασπάλης

Ανδρέας Ρόμας

Παναγιώτης Τουτσίδης

Αλέκος Κανδυλιώτης

Σπύρος Βέργος

β). Φωτογραφία με την Ποδοσφαιρική ομάδα των Αποφοίτων 1973 του Γυμνασίου Αρρένων Φλώρινας:

Αντώνης Πέιος

Θεόδωρος Τουμανίδης,

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Κώστας Ρίζος

Δημήτρης Αλτής

Νίκος Πινόπουλος

Τηλέμαχος Ρόμπης

Αρης Χαραλαμπάκης

Νίκος Μοστάκης

Παντελής Σολάκης

Θανάσης Τσεκλάζης

Στέργιος Χατζηαθανασίου

Θέμης Ναλπαντίδης

Κώστας Μπουτάκης

Γιώργος Μπέλλης