Όρθρος και  Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας

Πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας

Με αφορμή την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονα, πολιούχου της πόλης της Φλώρινας, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 26 Ιουλίου, με πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό μετά κηρύγματος, ενώ σήμερα, Δευτέρα, το πρωί  τελέστηκε όρθρος και  Αρχιερατική θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος ενώ, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Άμπας, ο Πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας Κωνσταντίνος Ρόζας, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχης Νικόλαος Γκόνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας, Ταξίαρχος Δημήτριος Παλιογιάννης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Ιωάννης Μιαούλης, ο διοικητής της 3ης ΜΣΕΠ Επισμηναγός (ΕΑ) Κωνσταντίνος Σοφιανίδης και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας Παύλος Ιωάννου.

Το πρόγραμμα πανηγύρεως για αύριο, Τρίτη, έχει ως εξής:

7:30 – 9:30 π.μ. Όρθρος και θεία Λειτουργία στο Εξωκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος, που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο.