Άδεια ειδικού σκοπού: Ξεκίνησαν να υποβάλλονται τα έντυπα για Ιούνιο και Ιούλιο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκίνησαν να υποβάλλονται τα σχετικά έντυπα άδειας ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιουνίου και Ιουλίου σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΓΑΝΗ.

Ειδικότερα από την Πέμπτη 06/08/2020 έως και τη Δευτέρα 31/08/2020 υποβάλλονται τα έντυπα:

«Ε11.1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΛΗΨΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡ. 3ΣΤ ΤΗΣ ΠΝΠ (Α΄ 55/11.03.2020)» και «Ε11.1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΛΗΨΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡ. 3ΣΤ ΤΗΣ ΠΝΠ (Α΄ 55/11.03.2020) -ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για δηλώσεις μηνών Ιουνίου και Ιουλίου (σύμφωνα με την αριθμ. 26696/791/1-72020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – ΑΔΑ: 6ΣΞΡ46ΜΤΛΚ-ΔΩ0).

Το δικαίωμα στην άδεια ειδικού σκοπού διακόπτεται κατά την έναρξη της αναστολής και συνεχίζεται με την ενεργοποίηση της εργασιακής σύμβασης μετά την άρση της αναστολής της σύμβασης εργασίας, ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης χορήγησή του.

Στην περίπτωση που η έναρξη της άδειας φροντίδας παιδιού εμπίπτει μέσα στο διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας, τότε, αυτή μεταφέρεται κατά την ημερομηνία ενεργοποίησης της σύμβασης εργασίας, μετά το πέρας της αναστολής.

Η χρήση της άδειας φροντίδας παιδιού από τους δικαιούχους γονείς θα ολοκληρωθεί, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ των μερών, μετά τη λήξη της αναστολής της εργασιακής τους σύμβασης, χωρίς οι εργαζόμενοι να απολέσουν τμήμα του δικαιώματός τους.

Η αναστολή χορήγησης της άδειας φροντίδας παιδιού και η ολοκλήρωση της χορήγησής της μετά το πέρας της αναστολής της σύμβασης εργασίας σύμφωνα με τα ανωτέρω δεν μπορεί να επηρεάζει δυσμενώς την άσκηση του δικαιώματος των εργαζομένων μητέρων για την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας του άρθρου 142 του ν. 3655/2008.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ