Άλλη μια συμμετοχή – σταθμός στις δράσεις του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας

Τα  52α Καραϊσκάκεια, θεσμός μισού αιώνα στην Καρδίτσα στην καρδιά της Θεσσαλίας , είναι μια  Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού, μία Διεθνής Συνάντηση Πολιτισμών και Ανθρώπων,  που οργανώνει η Ένωση  Συλλόγων του Νομού Καρδίτσας και η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στα θρησκευτικά δρώμενα και τελετουργίες, ενώ συμμετείχαν 37 συνολικά χορευτικά συγκροτήματα με 1.000 περίπου χορευτές.

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας  έδωσε δυναμικό παρόν στα 52α Καραισκάκεια.

Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του χορευτικού μας και στο χοροδιδάσκαλό μας κ. Χρήστο Κλεισιάρη για την άψογη συμμετοχή τους
Επίσης ευχαριστούμε  το ΔΣ της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας που έκανε δεκτή την αίτηση συμμετοχής του συλλόγου μας, τους ευχαριστούμε για την εξαίρετη φιλοξενία. και θερμά συγχαρητήρια  για την εξαιρετική διοργάνωση  της εκδήλωσης.

Με αφορμή την παραπάνω συμμετοχή, τα μέλη του χορευτικού αλλά και οι φίλοι που τους συνόδευαν, κάναμε μια υπέροχη διήμερη εκδρομή εξερευνώντας τις ομορφιές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Επισκεφτήκαμε την Λίμνη Πλαστήρα, την Ιερά Μονή της Παναγιάς της Πελεκητής στην Καρίτσα  που βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μ., την Πόρτα Παναγιά στην Πύλη έναν σπουδαίο Βυζαντινό Ναό,  το Πέτρινο τοξωτό γεφύρι της Πύλης και τον Νερόμυλο – Δριστέλα – στην Παλαιοκαρυά.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Οικονόμου Αγαθή