Έκλεισε τις πόρτες η έκθεση φωτογραφίας «Το Αμύνταιο στον χρόνο»

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκλεισε τις πόρτες η έκθεση φωτογραφίας «Το Αμύνταιο στον χρόνο» που διοργάνωσε ο Δήμος Αμυνταίου με αφορμή τα Ελευθέρια της πόλης, η οποία λόγω της υψηλής ζήτησης και επισκεψιμότητας παρέμεινε στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου για έναν μήνα (05-11-2018 έως 05-12-2018).

Η έκθεση, χωρισμένη σε θεματικές ενότητες ( Αρχιτεκτονική, Οδοί, Ναοδομία, Κοινωνική ζωή, Αστοί, Σιδηρόδρομος) κατάφερε να αναδείξει την οικονομική, κοινωνική, ιστορική και πολιτισμική φυσιογνωμία του τόπου ενώ ο αριθμός των επισκεπτών που ξεπέρασε τους 800 απέδειξε ότι το κοινό επιθυμεί να θυμηθεί, να μάθει και να συνδεθεί με το παρελθόν του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επιμελητές της έκθεσης Νικήτα Κακαβά και Αρετή Κοσμοπούλου που μέσα από τις διαδραστικές και προσαρμοσμένες στις ομάδες επικέντρωσης ξεναγήσεις τους κατάφεραν να ζωντανέψουν μνήμες. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους όσοι παραχώρησαν φωτογραφικό υλικό και συγκεκριμένα τους: Ηλία Χασιώτη, Στέλιο Γαβριηλίδη, Περικλή Ροϊδη, Νίκο Δήμου, Νικήτα Κακαβά και την Ελένη Κωνσταντινίδου που βοήθησε στον επιχρωματισμό των φωτογραφιών.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε επίσης στους οινοποιούς της περιοχής μας που εμπλούτισαν με τα προϊόντα τους τη θεματική ενότητα που ήταν αφιερωμένη στο κρασί και συγκεκριμένα τα οινοποιεία In vino estate, Κτήμα Πετρίδη, Κτήμα Δημόπουλου, Οινοποιείο Βεγορίτις, Αγροτικό Συνεταιρισμό Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου.

Ακόμα τους Δ/ντές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Αμυνταίου (1ο Δημοτικό σχολείο Αμυνταίου, Γυμνάσιο Αμυνταίου, Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, ΕΠΑΛ Αμυνταίου, Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα,  Δημοτικό Σχολείο Αετού και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) για την παρουσία τους.

Οφείλουμε να απολογηθούμε και για μια ακούσια παράλειψη που έγινε κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Ορισμένες από τις φωτογραφίες της έκθεσης ανήκουν στο αρχείο του συμπατριώτη μας Κώστα Μησιάλη και αυτό δεν αναφέρθηκε από λάθος και χωρίς καμία πρόθεση. Ο Κώστας Μησιάλης  χρόνια τώρα ακάματος προσφέρει με ζέση στην καταγραφή της ιστορίας του τόπου μας, όσο λίγοι.

Μετά την αποξήλωση της έκθεσης και κατόπιν επιλογής, το φωτογραφικό υλικό θα κοσμήσει το Δημαρχείο Αμυνταίου. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε αντίστοιχες δράσεις, δίνοντας προτεραιότητα στον πολιτισμό.

Από το Γραφείο Δημάρχου