Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο Χρήστος Στανόης

Έφυγε από τη ζωή ο Φλωρινιώτης Χρήστος Στανόης. Ένας ένθερμος Μακεδόνας με καταγωγή από τα Άλωνα Φλώρινας, αφιέρωσε τη ζωή του στη Παμμακεδονική Ένωση Οντάριο στον Καναδά όπου διέμενε. Πιστός στις πατρογονικές αξίες δεν ξέχασε ούτε στιγμή τη πατρώα γη, συνεργάτης της εφημερίδας μας από την ίδρυσή της αλλά και άλλων εντύπων της πόλης μας. Για πολλά χρόνια  αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο της Φλώρινας με την ομογένεια του Καναδά. Τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του και στις ανεψιές του στη Φλώρινα που μας βοηθούσαν στη επικοινωνία μαζί του.

Με το παρακάτω μήνυμα ο Sam Stanois ανακοινώνει το θάνατο του πατέρα του Χρήστου.

Με βαριά καρδιά ανακοινώνω το θάνατο του μπαμπά μου, Χρήστου Στανοή την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 σε ηλικία 89. ετών. Ήταν ένας υπέροχος οικογενειάρχης και έδειξε σε όλους μας πολύ αγάπη. Οι χαρές του στη ζωή ήταν η οικογένειά του, ειδικά είναι τέσσερα εγγόνια και δύο δισέγγονα. Αυτός και η μαμά μου Ελένη ήταν παντρεμένοι για 66 χρόνια.

Ο μπαμπάς ήταν πολύ περήφανος για την ελληνική κληρονομιά του και ήταν ενεργό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας και του ΠανΜακεδονικού Συλλόγου. Η αγάπη του για το τραγούδι και το χορό ήταν η κύρια και ήταν ο ιδρυτής της πρώτης ΠανΜακεδονικής Χορευτικής Ομάδας και επίσης ψάλτης στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Η τεράστια προσωπικότητα και η εξερχόμενη φύση του απένειμε πολλές φιλίες μακράς διαρκείας όλα αυτά τα χρόνια Θα λείψει από όλους όσους τον γνώριζαν, φίλοι και συγγενείς.

Μπαμπά, θα μου λείψεις…. έφυγες αλλά δεν ξεχνιέσαι ποτέ…. ας είναι αιώνια η μνήμη σου Σ ‘ αγαπώ πάντα.

Ανακοίνωση της Πανμακεδονιοκής Ομοσπονδίας Καναδά.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Καναδά, όλοι οι Μακεδόνες αλλά και όλοι οι Έλληνες θλίβονται για τον θάνατο ενός ιδιαίτερα χαρισματικού ανθρώπου, του Χρήστου Στανόη (1930 – 2020).

Ο Χρήστος εκτός από εξαιρετικός οικογενειάρχης, υπήρξε ένθερμος πατριώτης και Μακεδονομάχος αγωνιστής καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του. Συνέβαλε απεριόριστα με την προσφορά του ιδιαίτερα στην Παμμακεδονική Ένωση του Οντάριο αλλά παράλληλα και στην Ελληνική Κοινότητα γενικότερα. Διετέλεσε Κυβερνήτης της Παμμακεδονικής ‘Ενωσης του Οντάριο κατά την περίοδο 1974-75, αλλά καθότι και εξαιρετικός χορευτής ήταν και ο ιδρυτής του πρώτου χορευτικού τμήματος της Παμμακεδονικής.

Η μνήμη του θα μείνει αξέχαστη και η προσφορά του ανεκτίμητη τροφή για την νέα γενιά των Μακεδόνων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένειά του. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο παντοδύναμος ας αναπαύσει την ψυχή του.

Αιωνία  η μνήμη.