Ανακαίνιση κτηρίου του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Φλώρινας

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακαίνισης του κτηρίου, όπου λειτουργεί το Σχολείο μας τα τελευταία χρόνια. Μετά την ανακαίνιση εσωτερικά (νέα κουφώματα, ελαιοχρωματισμοί κ.ο.κ.), ασχοληθήκαμε και με το εξωτερικό του κτηρίου. Όπως θα καταλάβετε συγκρίνοντας τις εικόνες, πριν, κατά και μετά την ανακαίνιση ήταν μια επίπονη εργασία, που ολοκληρώθηκε με το λιγότερο δυνατό κόστος, χάρη και στην προσωπική εργασία του διευθυντή, του διοικητικού μας υπαλλήλου, κ. Σταμπουλτζή Φίλιππου και την υποστήριξη: α) στα διοικητικά θέματα από τον πληροφορικό μας, κ. Κολομπότσιο Νίκο και β) στα θέματα λειτουργίας του Σχολείου από τη φιλόλογο μας, κα Αλεξοπούλου Σοφία.

Ειδικότερα, έγιναν μονώσεις, επένδυση των εξωστών (μπαλκόνια) με αλουμίνιο, ελαιοχρωματισμός όλων των ορόφων, φωτιστικά σημεία (σποτ) στους εξώστες, νέα πινακίδα-επιγραφή στην είσοδο με σποτ νυκτός για προβολή και ασφάλεια. Οι εικόνες που ακολουθούν δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια.

Λαμβανομένου υπόψη ότι το διδακτήριο μας είναι μέρος ενός συγκροτήματος κτηρίων της Ι. Μητροπόλεως Φλώρινας, όπως το Επισκοπικό Μέγαρο (πρόσφατα ανακαινισμένο) και ο Ι. Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της πόλης και δίπλα στα παραδοσιακά κτήρια πέριξ του ποταμού Σακουλέβα, καταλαβαίνετε πόσο ευμενή ήταν τα σχόλια που απέσπασε η προσπάθειά μας.