Ανακοίνωση Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη θ. Δημητρίου»

Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, για προληπτικούς λόγους και εναρμονιζόμενο στο γενικότερο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας από τον Κορωνοϊό (Covid-19), όπως καθορίζονται από τις γενικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ. ενημερώνει τα εξής:

  • ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ:
  1. Συνεχίζει να παραμένει σε αναστολή το επισκεπτήριο, για όλους τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο και περιορίζεται στις περιπτώσεις όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει μόνο ένας(1) συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια από την κλινική.
  2. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο Νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα, ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).
  • Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής και τη χρήση όλων των κανόνων ατομικής προστασίας(υγιεινή χεριών-τήρηση αποστάσεων – χρήση μάσκας).
  • ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ:
  1. Περιορίζονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, με προτεραιότητα σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ασθενών που χρήζουν τακτικής, άμεσης ιατρικής και εργαστηριακής εξέτασης, αλλά και στις περιπτώσεις μετεγχειρητικής παρακολούθησης και παρακολούθησης ασθενών με χρόνια νοσήματα.
  2. Ομοίως αναστέλλονται τα προγραμματισμένα Χειρουργεία, όπου μέχρι νεωτέρας, θα πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και όσα δεν μπορούν να αναβληθούν λόγω σοβαρότητας του περιστατικού(ειδικά νοσήματα).

Παρακαλούμε τους πολίτες να επιδείξουν ανοχή και ανάλογη συμμόρφωσή, τόσο με την εν λόγω υπόδειξη του Γ.Ν. Φλώρινας, όσο και με τα προτεινόμενα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης του Ε.Ο.Δ.Υ.

Πολύ σύντομα θα ενημερώσουμε σε επόμενο Δ.Τ για τη λειτουργία συμβουλευτικής γραμμής υποστήριξης.

Με την ευκαιρία του παρόντος συνιστούμε στους συμπολίτες μας:

  • την τήρηση όλων των Μ.Α.Π και των προτεινόμενων οδηγιών από την πολιτεία, καθώς διανύουμε περίοδο εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων περιορισμού για την προφύλαξη του πληθυσμού.
  • Ενώ προβάλλει επιτακτικά ή ανάγκη να εστιάσουμε την προσοχή μας, τόσο στη τήρηση προληπτικών μέτρων διαφύλαξης της δημόσιας υγείας μας, επιβάλλεται να μην παραμελήσουμε τον εαυτό μας από τυχόν άλλα σημαντικότερα προβλήματα υγείας.

Το  Γ.Ν.Φ., βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να ανταποκριθεί στο βέλτιστο, τόσο στις παρούσες συνθήκες, όσο και γενικότερα, παρέχοντας ικανοποιητικές υπηρεσίες υγείας.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ