Ανακοίνωση για την επανεκκίνηση αθλητικών δραστηριοτήτων και επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Φλώρινας

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.27813, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1644/3 Μαΐου 2020, με βάση το άρθρο 3 γνωστοποιείται η κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων ως εξής:

Κατ’ εξαίρεση των απαγορεύσεων που επιβάλλονται δυνάμει του άρθρου 1, από τις 5.5.2020 επιτρέπεται:

  • Η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνον από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προπόνησης και προετοιμασίας αθλητών των προ-ολυμπιακών ομάδων των αθλημάτων: Σκοποβολή, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Ενόργανη Γυμναστική, Ρυθμική Γυμναστική (ατομικό), Ξιφασκία, Άρση βαρών, Αντισφαίριση, Κανόε-Καγιάκ, Ποδηλασία, Ιστιοπλοΐα, Κωπηλασία, Στίβος.
  • Επίσης, επιτρέπεται η χρήση σε υποψήφιους των Σ.Ε.Φ.Α.Α. και Στρατιωτικών Σχολών και Σωμάτων Ασφαλείας που απαιτούν αθλητικές δοκιμασίες, συνοδεία προπονητή.
  • Η λειτουργία των ανοικτών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν αθλητικά σωματεία και όμιλοι που διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας για τα αθλήματα: αντισφαίριση, γκολφ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, αεραθλητισμός, μηχανοκίνητος αθλητισμός, υποβρύχια δραστηριότητα και ορειβασία – αναρρίχηση και η χρήση τους από αθλητές και μέλη τους, ηλικίας δεκαπέντε ετών και άνω.

Σε όλες τις περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις της παρ. 1, η χρήση γίνεται με βάση το γενικό υγειονομικό πρωτόκολλο της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής ομοσπονδίας [περ. α) και γ)] ή της διοργανώτριας αρχής [περ. β)], τα οποία θα μοιραστούν στους προπονητές και στους υπεύθυνους των συλλόγων.

Κάθε σύλλογος ο οποίος έχει το δικαίωμα να διεξάγει προπόνηση σύμφωνα με τα ανωτέρω να δηλώσει εγγράφως έως την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 στον Δήμο Φλώρινας (τηλέφωνο επικοινωνίας 2385026474) τον αριθμό των αθλητών και των υπεύθυνων εφαρμογής των μέτρων κατά την προπονητική διαδικασία, καθώς και τη συλλογή των εντύπων ιατρικού ιστορικού.