Ανακοίνωση για τις συναλλαγές με τα Υποθηκοφυλακεία/ Κτηματολογικά Γραφεία Φλώρινας και Πρεσπών

Ο Υποθηκοφύλακας και Προϊστάμενος Κτηματολογικών  Γραφείων Φλώρινας και Πρεσπών, ακολουθώντας τις εκδοθείσες διατάξεις από τις αρμόδιες αρχές για τη λήψη μέτρων προς πρόληψη και περιορισμό της διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού, σε συνδυασμό και με την εκδοθείσα εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ   η συναλλαγή με τα Υποθηκοφυλακεία/ Κτηματολογικά Γραφεία Φλώρινας και Πρεσπών από την Τρίτη  17/3/20 και μέχρι νεωτέρας, θα διεξάγεται ως εξής:

1) Η παράδοση και παραλαβή εγγράφων  θα γίνεται από αρμόδιο υπάλληλο σε  κάθε έναν προσερχόμενο από την πόρτα, χωρίς είσοδο του συναλλασσομένου στους χώρους του γραφείου.

2) Δεν θα διενεργείται έρευνα από περισσότερους από 2 δικηγόρους ταυτόχρονα, έναν στο χώρο του Υποθηκοφυλακείου και έναν στο χώρο του κτηματολογίου.

3) Η έρευνα  δεν μπορεί να διαρκεί περισσότερο από 30’ , εκτός αν υπάρχει λόγος κατεπείγοντος και μόνο μετά από συνεννόηση με τον προϊστάμενο. Οι προσερχόμενοι δικηγόροι οφείλουν να φορούν γάντια και μάσκα και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό πριν και μετά από κάθε έρευνα.

Υπενθυμίζουμε ότι η παραβίαση των διατάξεων των σχετικών  με τη διάδοση της νόσου διώκεται ποινικά τόσο από  ειδικές διατάξεις όσο και κατ’ άρθρο 285 Π.Κ.

Ελπίζουμε στην κατανόηση και τη συνεργασία σας.

 

Με τιμή
Ο Υποθηκοφύλακας