Απίστευτη συλλογή Μεταλλίων των Μαθητών του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας στους Πανελλήνιους Αθλητικούς Αγώνες Στίβου

Αθλητικό πνεύμα και ευγενική άμιλλα στους Σχολικούς Αγώνες Στίβου επέδειξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας που συμμετείχαν στους Πανελληνίους Αγώνες του Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου ΓΕΛ – ΕΠΑΛ 2024- 2025.

Η έναρξη των σχολικών αγώνων στις 28-03-2024 στο ΔΑΚ Φλώρινας συνοδεύτηκε από σημαντικές επιτυχίες για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας, οι οποίοι συμμετείχαν στη Α΄ φάση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2024-2025.

Για πρώτη φορά, το 1ο ΓΕΛ Φλώρινας είχε τη μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων,

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: Αρβανιτάκης Σταύρος (ακόντιο), Ζωγράφος Θέμης (400 μ.), Μούκας Παντελής (200 μ.), Παπαδόπουλος Νικόλαος (800 μ.),

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: Κύρτσος Γεώργιος (δίσκος), Δούκας Ιωακείμ (άλμα εις ύψος),

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: Αμπατζής Ιωάννης (3000 μ.), Ηλιάδης Νικόλαος (1500 μ.), Αρβανιτάκη Μόνικα (ακόντιο). Παράλληλα οι μαθητές:  Μαυρουδίου Χριστόφορος (800 μ.), Νοτίδης Μάνος (100 μ.), Τράιτσης Βασίλης (μήκος) σημείωσαν άξιες λόγου επιδόσεις.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 11 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ , 4 ΧΡΥΣΑ, 2 ΑΡΓΥΡΑ, 3 ΧΑΛΚΙΝΑ!

Στην επόμενη φάση των αγώνων, που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, προκρίθηκαν οι: Ζωγράφος Θέμης (400 μ.), Μούκας Παντελής (200 μ.)!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες φοιτούν στην Α΄ και Β΄ λυκείου, έχοντας αξιοσημείωτη παρουσία, καθώς οι συμμαθητές τους στη Γ΄ Λυκείου είχαν υποχρεώσεις σε διαδικασίες των επικείμενων πανελληνίων εξετάσεων.

Ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και όλοι οι μαθητές/τριες του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας εκφράζουν την περηφάνιά τους και συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες μας που αγωνίστηκαν στην Α΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου, ευχόμενοι καλή επιτυχία στα παιδιά μας που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Οι μαθητές μας που συμμετείχαν με αυξημένο συναίσθημα αξιοπρέπειας και συναίσθηση για την ηθική τους αξία – ορισμένοι από αυτούς  διακρίνονται σε πανελλήνια πρωταθλήματα – κατανοούν μέσα από τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες τη σημασία της ευγενούς άμιλλας, του συναγωνισμού και βιώνουν την αξία του αθλητικού πνεύματος και της ομαδικότητας.