Απεργία της ΔΕΥΑΦ Φλώρινας 20-03-2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση με αιφνίδιο τρόπο και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα λίγο πριν το κλείσιμο της Βουλής καταθέτει νομοσχέδιο δημιουργίας της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. (ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑ ΥΔΑΤΩΝ) με σκοπό να αφαιρέσει την διαχείριση Ύδρευσης και Αποχέτευσης από τους αρμόδιους Δήμους και Δ.Ε.Υ.Α. και να ανοίξει διάπλατα το δρόμο της ιδιωτικοποίησης του νερού , αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των πολιτών.  

Το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν για να τεθεί υπό τον έλεγχο Ρυθμιστικής Αρχής η οποία χρησιμοποιείται  καθαρά ως προθάλαμος της ιδιωτικοποίησης του νερού στη χώρα μας.

Με το Νομοσχέδιο αφαιρείται από το αρμόδιο Υπουργείο η διαχείριση  της Υπηρεσίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης και μεταφέρεται στη Ρ.Α.Α.Ε.Υ. μέσω της οποίας  επιχειρείται να ξεπεραστούν οι Αποφάσεις του ΣΤΕ που τάσσονται υπέρ της Δημόσιας διαχείρισης του νερού (190/2022 και 191/2022) και του Συντάγματος που απαγορεύει την ιδιωτικοποίηση του.

Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές που αποσκοπούν στη διάλυση των Δ.Ε.Υ.Α και οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του νερού που είναι ύψιστο δημόσιο αγαθό.

Απεργούμε σήμερα Δευτέρα 20-03-2023 , ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ.

Καλούμε την κοινωνία της Φλώρινας να συμμετέχει στον αγώνα μας με απαίτηση την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ