Απολύμανση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων λαϊκής αγοράς Φλώρινας και κοινόχρηστων χώρων της πόλης της Φλώρινας

Συνεχίζοντας απρόσκοπτα τις εργασίες απολυμάνσεων δημοτικών χώρων του Δήμου, το τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 προέβη – στο πλαίσιο σύμβασης παροχής υπηρεσιών – με εξειδικευμένο συνεργείο σε απολύμανση (μικροβιοκτονία) των εσωτερικών χώρων (στοές, δημοτικά αφοδευτήρια) και εξωτερικών χώρων της λαϊκής αγοράς της Φλώρινας.

Επίσης, με συνεργείο του Δήμου πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους των οικισμών νεοφωτίστων, ενώ συνεχίστηκαν οι προγραμματισμένες περιοδικές απολυμάνσεις στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, στο νέο Πάρκο, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, την πλατεία Γ. Μόδη και στις παραποτάμιες οδούς.

Ιδιαίτερα βαρύτητα δίνεται στα επιμέρους σημεία της πόλης που φιλοξενούν συγκροτήματα κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων τα οποία καταβρέχονται με ειδικό διάλυμα απολύμανσης.

Οι απολυμάνσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μέτρων που λαμβάνει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Στοχεύουν στην καταπολέμηση του μικροβιακού φορτιού που παρουσιάζεται σε ένα χώρο δημόσιο που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, όπως και την εξάπλωση του με όποιες συνέπειες.