Αποτελέσματα από τη Συμμετοχή στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Εκδήλωση για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», που έλαβε χώρα για δεύτερη φορά στη Φλώρινα, το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2011, αλλά και για πρώτη φορά στο Αμύνταιο, που ήταν δύο από τις 18 πόλεις της χώρας μας που οργάνωσαν ανάλογες εκδηλώσεις. Οι δύο εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σε συνεργασία του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με την Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας και τους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου, στο Café Bar «La Casa», στον κεντρικό πεζόδρομο της Φλώρινας, και στην καφετέρια «Coral», στο Αμύνταιο.
Συμμετείχαν ενεργά μέλη της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας και εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. Θετική ήταν η συνδρομή της Τροχαίας Φλώρινας και της Τροχαίας Αμυνταίου και πολύ θετική η προθυμία των νέων ανθρώπων να υποβληθούν σε αλκοτέστ. Η προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και έναν χρόνο στο Ν. Φλώρινας για να εμπεδωθεί στη νεολαία, και όχι μόνο, η συνείδηση ότι «Αλκοόλ και Οδήγηση δεν Πάνε Μαζί» φαίνεται να αποδίδει καρπούς.
Αποτελέσματα από τα «φιλικά» αλκοτέστ που έγιναν στη Φλώρινα : ελέγχθησαν 74 άτομα (53 άνδρες και 21 γυναίκες) και βρέθηκαν να έχουν υπερβεί το όριο των 0,25 20 άτομα (15 άνδρες και 5 γυναίκες). Στο Αμύνταιο, σε αντίστοιχα «φιλικά» αλκοτέστ σε 40 άτομα (26 άνδρες και 14 γυναίκες), βρέθηκαν να έχουν υπερβεί το όριο των 0,25 9 άτομα (7 άνδρες και 2 γυναίκες).