«Βοηθάμε τα παιδιά που πεινάνε!» : Το group στο Facebook που όλοι πρέπει να γίνουμε μέλη

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβαν εδώ και λίγες ώρες χρήστες του facebook, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Το group που δημιούργησαν ονομάζεται «Βοηθάμε τα παιδιά που πεινάνε!» (ΕΔΩ) και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε με τρεις τρόπους:

  1. Να γίνετε εθελοντής στη μελλοντική διανομή των αγαθών ή στην παροχή της βοήθειας (μαθήματα σχολείου, ξένης γλώσσας, κάποιας άλλης δραστηριότητας ή βοήθειας που χρειάζεται ένα παιδί, πάντα σε συνεννόηση με τους γονείς).
  2. Στη συλλογή αγαθών, είτε αυτά είναι τρόφημα, είτε είδη ρουχισμού και καθημερινής λειτουργικότητας. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το μέρος όπου βρίσκεστε, πιστεύουμε πως σε όλα τα μέρη θα βρεθούν οι οικογένειες που μας χρειάζονται.
  3. Να προτείνετε οικογένειες από το περιβάλλον σας που γνωρίζετε ότι χρειάζονται βοήθεια. Μπορείτε να το κάνετε μέσω της σχετικής φόρμας που βρίσκεται στο τέλος αυτής της ανάρτησης.
    Τα στοιχεία σας δεν συλλέγονται, θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως επάφη στην προκειμένη περίπτωση.

Η ταυτότητα των ανθρώπων τους οποίους θα θέλατε να βοηθήσετε θα είναι γνωστή μόνο σε σας και εμάς.

Θα δημιουργούμε σχετικές λίστες αγαθών και της βοήθειας που χρειάζεται, βάση των απαντήσεων στη φόρμα.

Οι λίστες αυτές θα είναι δημόσιες έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να μάθει τι χρειάζεται και να μην πολλαπλασιάζονται τα αγαθά.

? Την ομάδα την δημιούργησαν άτομα που έχουν ασχοληθεί με εθελοντισμό στο παρελθόν και θέλουν να προσφέρουν τις γνώσεις, το πάθος και το χρόνο τους για έναν απώτερο σκοπό.

? Η ομάδα δεν είναι κερδοσκοπική για κανέναν πέρα από τα παιδία που θα βοηθάμε και τις οικογένειές τους. Τη βοήθεια που θα προσφέρετε θα παραδώσετε απευθείας στις οικογένειες, εκτός αν αυτό δεν είναι εφικτό.

? Σε κάθε δράση θα υπάρξη η διαφάνεια.

? Η ομάδα μόλις δημιουργήθηκε και δεχόμαστε τις ιδέες σας, τις προτάσεις και τις κριτικές σας.

? Σας παρακαλούμε να προσκαλέσετε στην ομάδα όσους περισσότερους φίλους γνωρίζετε, έτσι ώστε να αυξηθούν στο μέγιστο οι πιθανότητες για την επαρκή ανταπόκριση στις ανάγκες.

? Σας παρακαλούμε να συνομιλείτε με σεβασμό και ευγένεια όσο στους διαχειριστές, τόσο και σε όλα τα μέλη.

Οι αναρτήσεις που δεν είναι ευπρόσδεκτες:

  • Δεν αφορούν κοινωνικό χαρακτήρα της ομάδας (μπορείτε να θέτετε τους προβληματισμούς που μας περιβάλλουν, να μοιράζετε τους συνδέσμους, εκκλήσεις για τη βοήθεια κλπ, αλλά πάντα σχετικά με την βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας).
  • Πολιτικά βαμμένες / σεβόμαστε όλες τις απόψεις, ο καθένας μας ακολουθεί την ιδεολογία που θεωρεί ότι είναι σωστή, αλλά στην κοινωνική προσφορά αυτά δεν έχουν θέση. Όταν υπάρχει ανάγκη, τα χρώματα δεν χωράνε.
  • Προσβλητικές με όποια έγνοια της πολιτικής ορθότητας
  • Θεωρίες συνωμοσίας
  • Περιττά ανέκδοτα, πλάκες, memes και παρόμοια / ο χαρακτήρας της ομάδας από μόνος τους είναι θλιβερός, δεν βρίσκουμε πρέπον να συνυπάρχουν πλάκες με το σκοπό που έχει.
  • Φωτογραφίες παιδιών που δεν είναι θολωμένες ή χωρίς την άδεια δημοσίευσης των γονέων.

Οι κανόνες θα συμπληρώνονται κατόπιν αναγκών που θα προκύπτουν.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή, μας δίνει την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Ας το δημιουργήσουμε μαζί❗️